Logo hartvanwaddinxveen.nl
De familie Dijkshoorn is aangenaam verrast.
De familie Dijkshoorn is aangenaam verrast. (foto en tekst: Nicole Lamers)

Versierde woningen beloond met taart

  •   606 keer gelezen

Waddinxveen - Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis en alle vier de wethouders van Waddinxveen gingen dinsdag 5 mei op stap om de eigenaren van mooi versierde huizen - afgestemd op het thema 'Nederland 75 jaar bevrijd' - te trakteren op een slagroomtaart. In totaal werden, toepasselijk, 75 taarten uitgedeeld.

Een enkeling had de oproep van het college ter harte genomen en zijn of haar huis versierd met slingers en vlaggetjes, maar veruit de meeste inwoners hielden het alleen bij een vlag.

Nieuwenhuis ging met zijn zoon Ardjan de wijk Triangel in en terwijl er naarstig werd gespeurd naar opvallend versierde huizen (meer dan alleen een vlag), ontving de burgemeester van zijn collega Schippers een foto van een oranje gekleurd huis in de Bomenwijk. 

"Dat is eigenlijk wat we bedoelden, maar een huis waar de ramen zijn versierd met kinderknutsels en tekeningen, reken ik ook goed." En dus werd er aangebeld bij familie De Boer waar de kleine Evi zich had uitgeleefd op het knippen van vlinders en de raam vrolijk had beplakt. 

Ook de familie Dijkshoorn ontving een taart. Ook hier kindertekeningen voor het raam. Moeder Dijkshoorn: "Een tekening voor elke coronaweek die we er al op hebben zitten." 

Ze zegt blij te zijn dat de kinderen maandag weer naar school mogen. "Het is toch een onrustige tijd en dat is best akelig. Ook voor onze zes kinderen." Nieuwenhuis: "Maar vandaag schijnt de zon en is er taart."

Meer berichten