Logo hartvanwaddinxveen.nl
Op de PWA-school is een halve plexiglascabine gemaakt zodat individuele hulp altijd mogelijk is.
Op de PWA-school is een halve plexiglascabine gemaakt zodat individuele hulp altijd mogelijk is. (Foto: pr)

Scholen bereiden zich voor op weer opengaan

  •   319 keer gelezen

Waddinxveen - Op maandag 11 mei mogen de basisscholen weer open en kunnen de kinderen, in aangepaste vorm, weer voor het eerst naar school sinds de intelligente lockdown door het coronavirus. Basisscholen bereiden zich alvast voor op hoe ze het aan gaan pakken.

De Koningin Beatrixschool start na de meivakantie in het nieuwe schoolgebouw aan de Parklaan in Triangel. De eerste twee dagen worden door de leerkrachten nog gebruikt om uit te pakken, op woensdag 13 mei mogen de kinderen komen kennismaken met het gebouw en op donderdag 14 mei wordt officieel gestart. 

Schooldirecteur Anke Fletterman legt de tactiek van haar school uit: "De groepen zijn in tweeën gedeeld op alfabetische volgorde. Zo zorgen we ervoor dat broertjes en zusjes op dezelfde dag naar school gaan. Op maandag en donderdag komt de ene helft en op dinsdag en vrijdag de andere helft. Op de dagen dat de kinderen thuis zijn, hebben ze thuiswerk. De woensdagen worden door de leerkrachten gebruikt om in te spelen op gesignaleerde achterstanden."

Directeur Annette van Zoelen van de Theo Thijssenschool zegt zich gelukkig te prijzen met het feit dat haar school zes ingangen heeft. 

"Dat maakt dat we de groepen bijna allemaal via aparte ingangen naar school kunnen laten komen. We hebben een rooster gemaakt waarbij steeds de helft van de leerlingen op school aanwezig is. De leerkrachten hebben hun voorkeur uitgesproken voor het lesgeven aan de hele groep. Ze kunnen dan gericht instructie geven. De groepen 3 t/m 8 gaan 3 keer per week naar school. In de groepen 1 en 2 hebben we de groepen wel gesplitst. Groep 1 gaat 2 keer per week naar school en groep 2 gaat 3 keer per week."

Op de Koning Willem-Alexanderschool gaan de kinderen met halve groepen 2 x 2 dagen naar school. 

Schooldirecteur Bert Wiltink: "Op maandag en donderdag de ene helft en dinsdag en vrijdag de anderen. Op school krijgen de kinderen zoveel mogelijk nieuwe instructie. In de eerste schoolweek besteden we veel aandacht aan de groepsvorming en het met elkaar praten over de bijzondere periode die we hadden. Er zijn kinderen die de thuisperiode met glans hebben doorstaan, maar er zijn ook gezinnen waar veel spanningen waren." 

Met ouders is afgesproken dat zij niet in de school en ook niet op het schoolplein lopen. Kinderen worden bij het hek afgezet.

Meer berichten