Eerdere editie van WadCultureel.
Eerdere editie van WadCultureel.

WadCultureel gaat wel door

Algemeen 302 keer gelezen

Waddinxveen - Het bestuur van WadCultureel is van plan om WadCultureel 2020 door te laten gaan. WadCultureel vindt dit jaar plaats op 11, 12 en 13 september. 

Bij het besluit om WadCultureel gewoon door te laten gaan, speelt volgens het bestuur zeker het streven naar continuïteit een grote rol. 

Doorslaggevend is een vragenrondje langs de deelnemers van eerdere edities van WadCultureel geweest. Zij stemden merendeels vóór. De behoefte aan verbindende evenementen lijkt, volgens het bestuur, groter dan ooit en dus is het besluit genomen om alles in gang te zetten.

Als eerste stap zijn de deelnemers voor de diverse onderdelen via de nieuwsbrief aangeschreven en uitgenodigd zich aan te melden. Dat geldt in het bijzonder voor de Kunst- en Cultuurmarkt, het onderdeel Waddinxveen Treedt Op en Waddinxveen Bakt. Aanmelden kan via www.wadcultureel.nl.

Daarnaast wordt ook gewerkt aan de invulling van de programma’s voor het Openingsconcert en Jazze aan de Nesse. Ook Montmartre, Waddinxveen’s Got Talent (het open podium), Open Monumentendag en de uitreiking van de Cultuurprijs blijven vooralsnog als vaste onderdelen staan. 

Coronamaatregelen
Het evenement kan en zal alleen maar plaatsvinden binnen het kader van de dan geldende coronamaatregelen, zowel die op lokaal- als nationaal niveau.

Dat kan zomaar betekenen dat onderdelen qua locatie verplaatst moeten worden, er minder bezoekers zijn toegestaan en ook dat er altijd rekening gehouden moet worden met het houden van voldoende afstand.