Logo hartvanwaddinxveen.nl
Vrijheid heeft vele betekenissen.
Vrijheid heeft vele betekenissen. (Foto: Pixabay)
75 jaar vrijheid

Poëzie voor 75 jaar vrijheid

  •   86 keer gelezen

Waddinxveen - Dorpsdichter Piet Hardendood (Laantje) en Noor Bossers, die recent geïnspireerd is geraakt door een dichtworkshop bij Hardendood, roepen Waddinxveners op een gedicht te maken in het kader van 75 jaar vrijheid.

"Wij willen mensen via gedichten dichter bij elkaar brengen", zegt poëet Hardendood, die maandelijks publiceert in Hart van Holland. "Dat kunnen we in deze coronatijd wel gebruiken."

Met de viering van 75 jaar vrijheid in het verschiet was een thema snel gevonden. "Hoe mooi is het om het thema vrijheid nu ook te koppelen aan deze moeilijke periode. Een periode waar we ons minder vrij mogen bewegen, we onze geliefden niet allemaal kunnen zien en vasthouden."

Dichtpen
Of veel mensen de dichtpen op zullen pakken weten ze niet, maar het dichtduo hoopt op veel inzendingen. Uit alle gedichten die binnen komen selecteren Hardendood en Bossers een aantal dat in aanmerking komt voor publicatie in deze krant.

Oproep
Spreekt het thema vrijheid je aan en houd je van dichten? Stuur dan een gedicht van maximaal acht regels over het thema voor zaterdag 2 mei 12.00 uur naar piethardendood@hotmail.com en/of noor@natuurlijknoor.nl.
"We zien jullie gedichten met belangstelling tegemoet."

Meer berichten