Aanvoerder Edo Herrera.
Aanvoerder Edo Herrera. Foto: archief Hart van Holland

HCW krijgt herkansing in derde klasse: 'We hebben gemazzeld'

Sport 336 keer gelezen

HOCKEY
Waddinxveen – De hoofdmacht van HC Waddinxveen komt volgend seizoen ook in de derde klasse uit. De KNHB besloot de competitie van dit seizoen als niet gespeeld te beschouwen en daardoor blijven de Waddinxveense mannen derdeklassers.

“Daar hadden we wel een beetje op gehoopt, eerlijk gezegd”, reageert aanvoerder Edo Herrera. 

Toen vorige week duidelijk werd dat er voor 1 juni niet gespeeld zou worden, besloot de hockeybond een paar uur later meteen de stekker uit de competitie te trekken.

De bond had eerder nog hoop op het uitspelen van de competitie. “Het besluit om te stoppen zag iedereen wel aankomen”, zegt Herrera. “De vraag was veel meer hoe de competitie zou worden afgewikkeld.”

HCW, vorig seizoen gedegradeerd uit de tweede klasse, stond in de derde klasse op de laatste plaats toen de competitie door het coronavirus abrupt werd afgebroken.

Het besluit om de hele competitie nietig te verklaren was dus heel gunstig voor Herrera en zijn ploeggenoten die minimaal twee plaatsen hadden moeten stijgen om zich op eigen kracht veilig te spelen.

“Er zijn wel wat appjes over en weer gestuurd. Iedereen was toch opgelucht. Een aantal jongens had al aangegeven niet zo veel trek te hebben om in de vierde klasse te gaan spelen. Dat gold ook voor mezelf. Nu dat gevaar van degradatie is geweken, kunnen we gaan bouwen voor volgend seizoen.”

Hij erkent dat zijn team heeft ‘gemazzeld’. “We hadden er daarentegen ook nog wel geloof in dat we ons zouden handhaven. We hadden nog tien wedstrijden de tijd gehad. Volgend seizoen krijgen we een herkansing, laten we die pakken.”

Primeur digitale ALV
De Waddinxveense hockeyclub houdt de ledenvergadering van dinsdag 19 mei deels digitaal. Daarmee heeft de club een primeur in Waddinxveen en omstreken.

“We wilden een contactmoment met onze leden creëren”, geeft voorzitter Gerrit Jan van Delft als reden aan. Heel veel clubs cancelen hun algemene ledenvergadering in dit coronatijdperk, maar HCW wil dat juist niet doen. 

“In de statuten staat niks over digitaal vergaderen en al helemaal niet over wat te doen in een situatie waarin we nu leven. Al onze bestuursvergaderingen vinden al digitaal plaats. Normaal gesproken kom je veel leden tegen op de club. Dat gebeurt nu niet, maar er zijn mogelijk wel veel vragen. Een ledenvergadering is een mooi moment om daar de gelegenheid voor te bieden.”

Hoe de ledenvergadering digitaal gaat plaatsvinden weet Van Delft niet. “De techniek heb ik uitbesteed. Ik veronderstel dat het via Zoom of Teams plaatsvindt. De secretaris is ook aan het uitzoeken wat wel en wat niet kan. Stemmen bijvoorbeeld wordt wat lastig.”

Van Delft is nieuwsgierig of veel leden zich aanmelden om de vergadering bij te wonen. “Op een normale ledenvergadering is het altijd rustig. Dertig mensen? Dan is het druk. De mensen hebben nu niks te doen en wellicht dat er daardoor meer inloggen.”

Van Delft benadrukt dat de vergadering niet per se is bedoeld om een acute financiële situatie te bespreken. “Uiteraard wordt de begroting besproken, maar we communiceren constant met de leden wat de gevolgen zijn van het coronavirus.”