ASW speelt graag tegen regioclubs als Moordrecht, Stolwijk, Ammerstol.
ASW speelt graag tegen regioclubs als Moordrecht, Stolwijk, Ammerstol.

ASW in vijfde klasse liever alleen tegen regioclubs

Sport 432 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW heeft er wel oren naar om komend seizoen in de vijfde klasse van het standaardvoetbal te beginnen, maar alleen als deze afdeling uit regioclubs bestaat. “Op clubs uit Den Haag en Rotterdam zitten we niet te wachten”, aldus trainer Justin Sterk.

Door Erik van Leeuwen

ASW maakt komend seizoen na een jaar afwezigheid haar comeback in het standaardvoetbal. 

Tot en met dit seizoen was de vierde klasse het laagste niveau, maar de KNVB denkt erover, vanwege de toename van het aantal clubs dat van zondag naar zaterdag is overgestapt, een klasse toe te voegen. 

“Ze hebben bij ons geïnventariseerd hoe wij daar over denken”, zegt Sterk. “Op zich zien we dat best zitten, maar we zijn ook eerlijk. We zitten niet te wachten op een poule met clubs uit Rotterdam en Den Haag. Wij geven er de voorkeur aan om ingedeeld te worden met regioclubs.”

In de vierde klasse A en C zit nu een groot aantal regioclubs. “Dan moet je denken aan Moordrecht, Stolwijk, Ammerstol. Daar zouden wij graag tegen spelen. Het zou voor onze ontwikkeling niet slecht uitkomen om dan in de vijfde klasse te beginnen. In de vierde klasse zijn de krachtsverschillen groot. Het linkerrijtje van het klassement is veel sterker dan het rechterrijtje.”

“Die clubs moeten dat ook willen. Ze moeten dan vrijwillig een stapje terugdoen. Is die behoefte er niet, dan spelen we liever in de vierde dan de vijfde klasse. Dan nemen we voor lief dat we meer gaan verliezen.” 

Licentie verlengd
Sterk heeft inmiddels zijn laatste punten binnen waardoor zijn trainerslicentie kon worden verlengd. “Normaal haal je punten door het bezoeken van thema-avonden of -dagen. Dat is nu niet mogelijk. De KNVB deelt de punten gratis uit.”

De trainer is volop bezig de selectie voor komend seizoen samen te stellen. “We voeren gesprekken met de huidige spelers. Daarnaast kijken we naar jongens van buiten de club. Het zijn allemaal spelers die een ASW- dan wel Waddinxveen- of WSE-verleden hebben.”

ASW wil volgend seizoen de jeugdopleiding van een nieuwe impuls voorzien. “We hebben een jeugdplan op papier staan, dat we willen uitrollen. Zodra het kan, geven we een presentatie aan alle trainers en leiders.”