Edo Herrera hoopt met HCW in de derde klasse te kunnen blijven. (foto: archief HvH)
Edo Herrera hoopt met HCW in de derde klasse te kunnen blijven. (foto: archief HvH)

Edo Herrera met HCW in de wachtkamer

Sport 259 keer gelezen

HOCKEY
Waddinxveen – De hockeybond heeft als één van de weinige sportbonden nog geen streep gehaald door de competitie van dit seizoen. Het betekent dat HC Waddinxveen zich paraat moet houden voor een eventuele herstart. “Ik hoop dat we half juni weer kunnen spelen”, zegt HCW-aanvoerder Edo Herrera.

De studie van de jonge Waddinxvener – Herrera studeert retailmanagement - staat op dit moment op een laag pitje. Zijn tijd brengt hij vooral door in de supermarkt, waar hij werkt als teamleider. “Ik mis het hockey wel”, zegt hij. 

“In het begin vond ik het niet zo heel erg, omdat ik in de laatste wedstrijd een kuitblessure had opgelopen. Die kon mooi genezen, was mijn idee. Inmiddels doet die kuit het weer top, maar staan we nog wel op stil.”

Hij vindt het verstandig van de hockeybond om de competitie nog een kans te geven. “Niemand kan zeggen hoe dit verder gaat. Wellicht kunnen we straks half juni het veld weer op.”

In dat geval kan de competitie nog, in aangepaste vorm, worden afgewerkt. “Wij als ploeg zitten er allemaal hetzelfde in: laat maar komen. Als het kan, dan kan het. Wij gaan daar niet over, dat is aan de deskundigen.”

Pielen
De kans bestaat dat de huidige maatregelen langer van kracht blijven en de KNHB alsnog genoodzaakt is een streep door de competitie te zetten. Dan is Herrera benieuwd hoe de bond het seizoen afwikkelt.

“Aangezien we pas op de helft waren, kan het heel goed zijn dat de competitie als niet gespeeld wordt beschouwd. Dat zou voor ons niet ongunstig zijn.”

HC Waddinxveen bungelt onder aan de ranglijst in de derde klasse. Herrera: “We handhaven ons liever op eigen kracht, maar als die mogelijkheid er niet is, dan hoop ik dat we toch derdeklasser blijven. Voor nu is het afwachten. We proberen onszelf fit te houden. Ik loop wat hard, doe wat oefeningen in huis en piel wat met een balletje in de tuin.”