De batjes en balletjes liggen momenteel stil bij Kwiek.
De batjes en balletjes liggen momenteel stil bij Kwiek.

Kwiek moet onderhoudspotje aanspreken

Sport 274 keer gelezen

TAFELTENNIS
Waddinxveen – De maatregelen in verband met de coronacrisis treft ook tafeltennisvereniging Kwiek in de portemonnee. De club moet een beroep doen op haar financiële buffer.

“Het gaat bij ons niet om grote bedragen, want we zijn ook maar een kleine vereniging”, zegt voorzitter Sjaak Kuijf. “We kunnen nog wel even door, maar dit gaat ten koste van ons spaargeld.” 

Het spaargeld is bestemd voor onderhoud. “Ons gebouw ziet er netjes uit en dat willen we zo houden. We missen nu inkomsten uit de bar. Op de begroting zijn die inkomsten goed voor twintig procent op jaarbasis.” 

Kwiek zat nog midden in de voorjaarscompetitie toen Nederland op slot ging. “De bond heeft besloten dat die competitie niet meetelt. We beginnen straks in dezelfde klasse. Het seizoen bestaat uit een najaars- en een voorjaarscompetitie. Die najaarscompetitie telt wel mee. Een aantal teams stond in het voorjaar bovenaan. Dat is zuur, maar het is niet anders.” 

Kuijf kan de financiële consequenties nog niet goed overzien. “Die weten we pas als er een einddatum is van de lockdown.” De impact is groot. 

“Onze begroting kunnen we uit het raam gooien. Ik was heel ver met twee nieuwe sponsors. We waren rond, maar de overeenkomst moest nog wel getekend worden. Daar durf ik op dit moment even niet bij aan te kloppen. Dat zou van weinig tact getuigen. Ik denk dat die bedrijven andere dingen aan hun hoofd hebben.”