Gymdocent Esli Westmaas gaf in de buitenlucht les.
Gymdocent Esli Westmaas gaf in de buitenlucht les.

Gymles in de buitenlucht voor ouderen

Algemeen 672 keer gelezen

Waddinxveen - Als alternatief voor het wekelijkse gym-uurtje in het Anne Frank Centrum (AFC) ging gymdocent Esli Westmaas vrijdag langs de wooncomplexen in de buurt en gaf in de buitenlucht zijn instructies.

Door Annette van den Berg

Vanaf hun balkon of via het raam konden bewoners van de Anne Frank-flat, later bij Van der Hooftstaete en weer wat later de bewoners van de Petteflat, vrijdagochtend 3 april meedoen met de oefeningen die hun coach buiten voordeed.

In totaal stonden zeker vijftig dames klaar op hun balkon. Ze stapten heen en weer en zwaaiden hun armen los. “En ontspan”, brulde Westmaas door de microfoon. “Super gedaan. Ik moet er zelf ook een beetje van hijgen.”

Westmaas is beweegcoach bij Sportief Plus. “Het is heel tof om het zo te kunnen doen. Ik krijg er een kick van om te zien dat zoveel mensen even naar buiten komen en enthousiast meedoen.”

Nieuw
Instructies geven in de buitenlucht is een nieuw concept. Ook op de andere locaties van Sportief Plus hoopt Westmaas de komende vrijdagochtenden een flink aantal Waddinxveense ouderen te stimuleren om mee te doen. “Bewegen via YouTube is voor deze doelgroep toch erg lastig.”

De mogelijkheden om iets te organiseren zijn op dit moment zeer beperkt. Veel ouderen zien nu nog heel weinig andere mensen. 

“Daarom zijn we zo blij dat dit wel door kon gaan. De senioren zijn van tevoren ook ingelicht”, zei Maja Postma, activiteitencoördinator van Palet Welzijn.

Het is niet de bedoeling dat voorbijgangers mee gaan gymen. Dan zou de vergunning, volgens Palet Welzijn, in gevaar kunnen komen.