Leden van Be Fair kopen bier en AA-sportdrank bij hun club, die alle evenementen moest annuleren door de coronacrisis.
Leden van Be Fair kopen bier en AA-sportdrank bij hun club, die alle evenementen moest annuleren door de coronacrisis.

Be Fair verkoopt kantinevoorraad aan leden

Sport 1.419 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – Leden van voetbalvereniging Be Fair hebben massaal gehoor gegeven aan de oproep van de club om consumpties uit de kantine tegen een schappelijke prijs te kopen.

Door Joël van Nieuwkoop

Leon Hogenelst gaat over het inkoopbeleid van de kantine van Be Fair en hij speelde snel in op de situatie toen duidelijk werd dat er dit seizoen niet meer gevoetbald wordt.

“Toen ik hoorde dat alle competities werden stilgelegd, heb ik gelijk een WhatsApp-bericht rondgestuurd met de oproep of leden de club konden helpen. Kratten bier en dozen met AA-drank worden nu voor een scherpe prijs verkocht. In deze maanden draait de club normaal gesproken de beste omzet van het jaar, vanwege het mooie weer en de vele evenementen. Nu gaat dat allemaal niet door en lopen we veel inkomsten mis.”

Het WhatsApp-bericht werd massaal gedeeld in de verschillende groepsgesprekken, waardoor Hogenelst gelijk veel bestellingen doorkreeg.

“We draaien een beetje verlies, maar dat nemen we voor lief. Deze dranken waren maar beperkt houdbaar, dus moesten echt verkocht worden.”

Op donderdag en zaterdag waren er al veertig leden die hun bestelling kwamen ophalen. “De verkoop gaat heel hard en de verwachting is dat we deze week de gehele voorraad hebben verkocht.”