Cees Loendersloot:
Cees Loendersloot: "Een kampioenschap is geen issue in de groepsapp." Foto: archief HvH

Trainer De Gouwe: 'Rotterdam heeft meer recht op de titel'

Sport 470 keer gelezen

WATERPOLO
Waddinxveen – De competitieleiding van de KNZB buigt zich momenteel over de afwikkeling van de intussen beëindigde competitie. De waterpoloërs van De Gouwe zijn zowaar in de race voor het kampioenschap. “Als ik heel eerlijk ben, heeft Rotterdam er veel meer recht op.”

Door Erik van Leeuwen

Alle clubs in Nederland konden tot afgelopen maandag een formulier invullen waarop zij hun voorkeur aangaven voor hoe de competitie moest worden beëindigd. 

Het is een keuze tussen de competitie doodverklaren en kampioenen aanwijzen op basis van de helft van het seizoen of de tot nu toe gespeelde wedstrijden. “Het is een duivels dilemma”, erkent ook De Gouwe-coach Cees Loendersloot. “In de ene afdeling zal het makkelijker zijn dan in de andere.”

Zo zal de stand in de derde divisie, waar De Gouwe deel van uitmaakt, competitieleider Ilse Sindorf hoofdbrekens opleveren. 

Rotterdam is daar weliswaar de ploeg met veruit de minste verliespunten, maar De Gouwe is koploper.

De Waddinxveners hebben drie wedstrijden meer gespeeld en één punt meer dan Rotterdam. “Ze hoeven maar één wedstrijd te winnen en ze zijn ons voorbij”, zegt Loendersloot, die zich dan ook niet kan voorstellen dat de KNZB kiest voor een optie waarbij de huidige stand de basis vormt voor de eindstand.

Vreemd
In dat geval zou De Gouwe er met het kampioenschap vandoor gaan en niet de ploeg uit de Maasstad.

“Dat zou ik wel heel vreemd vinden. Als je reëel bent, heeft Rotterdam meer recht op het kampioenschap dan wij. Aan de andere kant: het is ook niet zeker dat Rotterdam al die inhaalwedstrijden automatisch maar wint. Het is niet meer dan een aanname.”

Volgens Loendersloot is een kampioenschap geen ‘issue’ in de groepsapp van De Gouwe. “Die jongens zijn met hele andere dingen bezig. De wereld staat op zijn kop. Ik kan me niet voorstellen dat het besluit van de KNZB voor veel commotie gaat zorgen. Waterpolo is een leuk tijdsbedrijf, nu hebben we met zijn allen andere zaken aan ons hoofd.”

Bouwen
Loendersloot vraagt zich ook af of De Gouwe het zou moeten willen om te promoveren naar de tweede klasse. “Ik heb grote twijfels of de ploeg daar klaar voor is. We hebben een mooi jaar waarin we onszelf uitstekend hebben ontwikkeld, maar naar mijn idee moeten we nog wat verder bouwen in de derde divisie.”

Loendersloot, van wie eerder al bekend was dat hij zou stoppen als trainer, gaf zijn laatste training begin maart.

 “Op donderdag ging de boel op slot. Ik heb de club laten weten dat ik zolang er niet getraind kan worden, geen vergoeding hoef te ontvangen. Dat mailtje stelden ze wel op prijs. Ik vind dat heel normaal. Ik steek er altijd mijn kennis, tijd en energie in en daar mag best wat tegenover staan, maar alleen als ik ook echt aan de badrand sta. Voor mij is dat ook makkelijker. Het is niet mijn broodwinning.”


* Wilt u graag uw mening geven? Word dan lid van ons burgerpanel TipWaddinxveen.