Anton Verbeek kijkt na twee weken quarantaine uit naar een nieuw visavontuur.
Anton Verbeek kijkt na twee weken quarantaine uit naar een nieuw visavontuur. Foto: archief A. Verbeek

Quarantaine bijna voorbij: 'Blij als het maandag is'

Human Interest 784 keer gelezen

Waddinxveen - Anton Verbeek (53) uit Waddinxveen is niet getest, maar is zo goed als zeker ook besmet met het coronavirus. Hij zit twee weken in quarantaine en is dolblij dat hij na het weekend weer aan het werk mag.

Door Nicole Lamers

Verbeek meent ziek te zijn geworden na contact te hebben gehad met een ex-collega die corona onder de leden bleek te hebben. 

"Ik heb de arts gebeld, maar mijn klachten waren te mild om te laten testen. Maar de arts zei voor 80 procent overtuigd te zijn dat ik het coronavirus heb."

Het begon bij de Waddinxvener met diarree, later kreeg hij koorts, moest hij hoesten, werd hij benauwd en hij was vooral heel erg moe. 

"Ik ben nooit ziek, maar ik heb echt voor pampus gelegen. Ik ben nu nog wel snel moe." 

Straf
Twee weken in quarantaine vindt hij echt een straf. "Ik ben een verwoed visser, ook dat mag nu niet. Je zit gewoon opgesloten. Ik heb net wel even wat lopen klussen bij mijn schuurtje, maar dat was ik zo zat."

Verbeek vindt het te gek voor woorden dat in een land als Nederland een tekort aan testen en medicijnen is. 

"Ik hoorde laatst op televisie dat de Nederlandse overheid pas twee weken geleden beademingsapparatuur heeft besteld. Dat kan toch niet. Het gaat hier wel om mensen, hoor." 


* Wilt u graag uw mening geven? Word dan lid van ons burgerpanel TipWaddinxveen.