Afbeelding
Foto: Erik van Leeuwen

Stoeptekeningen bij Souburgh om bewoners te steunen

Algemeen 397 keer gelezen

Waddinxveen - Zorgpartners heeft in een persbericht laten weten de genomen maatregel -  bezoekers die  niet meer langs mogen komen  - een zwaar besluit te vinden, maar meent dat het voorkomen van iedere besmetting nu van het grootste belang is. 'Zeker omdat in verpleeghuizen ouderen wonen met een zeer kwetsbare gezondheid die de meest ernstige gevolgen van het virus kunnen ondervinden.'

Om de bewoners van Souburgh een hart onder de riem te steken, gingen de kinderen van Kirsten de Boer samen met een paar vriendjes en vriendinnetjes zaterdag 21 maart met stoepkrijt aan de gang bij het zorgcentrum.

De Boer: "Zo verdrietig voor alle mensen die hierbij betrokken zijn; de bewoners, familie en geliefden. Door een mooie fleurige tekening met stoepkrijt te maken, willen wij de mensen laten weten dat we ze niet vergeten en aan ze denken. Maar... ook de zorgverleners die betrokken zijn bij de belangrijke zorg voor de bewoners willen wij in het zonnetje zetten."

Bloemen en kaartjes
Hannah Heesbeen is gestart met een bloemen- en kaartenactie. Het is de bedoeling dat ze deze dinsdag overhandigt bij zorgcentrum Souburgh.

"We hebben voor alle bewoners een orchidee en een aantal kaarten en tekeningen. De bloemen zijn gesponsord door Impact Church uit Waddinxveen, de tekeningen en kaarten komen van verschillende inwoners van Waddinxveen."

Heesbeen riep op tot deze actie via Facebook. "Onder de naam Handen met Impact organiseer ik jaarlijks een aantal acties om mensen in het zonnetje te zetten. Het mooie van deze actie is dat we door de aanschaf van de vele bloemen bij een lokale kweker deze ondernemer kunnen helpen, omdat hij zijn bloemen niet meer kan exporteren. Zo heeft hij ook nog een beetje inkomen en wij hebben prachtige bloemen die weken/maanden goed blijven. Zo worden bewoners van Souburgh er nog heel lang aan herinnerd dat we aan ze denken, en dat is ons doel."