Afbeelding
Foto: Pixabay

Klokken luiden als teken van hoop

Algemeen 409 keer gelezen

Waddinxveen - Honderden kerken en torens doen de komende woensdagen mee aan de actie 'Luid de klokken als teken van hoop'. Het kan gezien worden als een vervolg op de zogenoemde klapactie voor zorgverleners, onderwijzers, supermarktmedewerkers en alle anderen die ten tijde van de coronacrisis paraat staan. 

Woensdag 18 maart werd in Waddinxveen de klok tussen 19.00 en 19.15 uur al geluid in de Bethelkerk, de St. Victorkerk, de Kruiskerk, de Ontmoetingskerk en de Immanuëlkerk. 

Op 25 maart en 1 april zullen de klokken op hetzelfde tijdstip weer opnieuw worden geluid. De actie is op touw gezet door de Vrienden van de Paradijskerk in Rotterdam.

Het coronavirus heeft een grote impact op het maatschappelijk leven. De 'vrienden' zeggen mee te leven met allen die besmet zijn met het virus en met hen die iemand verloren hebben als gevolg van het virus.

Dicht
In het dagelijks leven is iedereen gewend veel verschillende plekken op te zoeken, zoals werk, school, de sportclub, de winkels en uitgaansgelegenheden.

Veel van deze plaatsen zijn nu gesloten. Ook veel kerken hebben besloten om hun deuren te sluiten en dus worden alle kerken uitgenodigd om op een andere manier 'hoop te verkondigen'.

De initiatiefnemers roepen alle kerken en torens op om mee te doen. Het luiden van klokken wordt gezien als een teken van hoop en troost voor alle mensen en ook als signaal dat er respect is voor al die hulpverleners die zich dag aan dag inzetten voor de gezondheid van medemensen. 

'Wie thuis is en de klokken hoort luiden kan een kaars voor het raam of een lantaarn voor de deur zetten, als teken van verbondenheid met elkaar', wordt vermeld in het persbericht van de Vrienden van de Paradijskerk.