Marco van Leeuwen op de bank bij Korbis in betere tijden. (archiefbeeld)
Marco van Leeuwen op de bank bij Korbis in betere tijden. (archiefbeeld)

Korbis-coach: 'De zaal kunnen we afschrijven'

Sport 538 keer gelezen

Waddinxveen – Geen competitie is door de maatregelen rondom het coronavirus zo zwaar getroffen als die van de korfballers. De zaalcompetitie was in de slotfase van het seizoen, álle beslissingen, ook die voor Korbis, moesten nog vallen.

Door Erik van Leeuwen

De Waddinxveense korfballers staan met nog drie speelronden te gaan op een gedeelde vierde plaats in de tweede klasse. Helemaal veilig is Korbis nog niet. Trainer Marco van Leeuwen denkt echter dat er dit seizoen in de zaal niet meer wordt gespeeld.

“Op zaterdag 18 april wordt de veldcompetitie hervat. In het meest gunstige geval kunnen we na 6 april weer terecht in de zaal. Dan zouden we in die periode dus drie speelronden moeten afwerken. Eerlijk gezegd denk ik dat het allemaal nog veel langer gaat duren.”

Dat betekent dat ook de veldcompetitie in de knel komt. “Het seizoen op het veld zou je kunnen uitrekken, maar de mogelijkheden zijn ook beperkt. Er zijn maar een paar vrije weekenden. De competitie eindigt al relatief laat, half juni. Daar kunnen geen weken meer bijgetrokken worden”, aldus Van Leeuwen.

De vraag is wat er met de zaalcompetitie moet gebeuren. “Ik heb begrepen dat de korfbalbond deze week met een statement komt”, reageert de Waddinxveense oefenmeester. “Ik vermoed dat de tussenstand nu de eindstand wordt. Ik wil daar eigenlijk niet op vooruit lopen, het is zeer onbevredigend. Zo’n situatie hebben we nooit meegemaakt.”

Fit
Dan heeft Van Leeuwen ook nog de opdracht om zijn selectie fit en in conditie te houden. “Dat is lastig. We kunnen sowieso niet trainen op de club. Hoewel we per keer maar met twintig mensen zijn, vind ik het niet passen om dan wel te trainen. Je hebt een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Je krijgt, als je gaat trainen, altijd de discussie wie wel en wie niet wil. Dat is ook zo als je besluit iets in het Gouwebos te gaan doen. Het is heus niet zo dat je na een maand het korfballen verleerd bent.”

Als manager van een supermarkt heeft Van Leeuwen deze dagen ook andere zorgen. Ook bij zijn winkel, Albert Heijn in Boskoop, was het de afgelopen dagen een gekkenhuis. “We draaien dubbele omzetten van de kerst. Het is bizar. We krijgen de spullen nauwelijks aangesleept.”

“Pasta, brood en alles wat lang houdbaar is, vliegt de deur uit. Gekkenwerk. Zondag stond er een kwartier voordat we open gingen, al een dikke rij.”

Dat hamsteren is volgens hem helemaal niet nodig. “We geven nu de prioriteit aan bepaalde productgroepen. Dus meer brood en bijvoorbeeld minder chips. Ik hoop dat de rust snel terugkeert.”