In het Anne Frank Centrum werd in 2018 een hobbymarkt gehouden voor NLdoet.
In het Anne Frank Centrum werd in 2018 een hobbymarkt gehouden voor NLdoet. Foto: archief HvH

Genoeg te klussen in dit dorp met NLdoet op 13 en 14 maart

Algemeen 267 keer gelezen

Waddinxveen - Wie een dagje de handen uit de mouwen wil steken voor een stichting, vereniging of zorginstelling, kan op vrijdag 13 en zaterdag 14 maart meedoen met NLdoet. NLdoet is de grootste vrijwilligersactie van Nederland. 

In Waddinxveen kunnen de inwoners zich aanmelden voor diverse klussen via NLdoet. Op vrijdag wordt bij zorgcentrum Souburgh aan de Prins Bernhardlaan in de ochtend een wandeling met ouderen georganiseerd. In de middag is een high tea gepland, voor deze klus worden nog vrijwilligers gezocht. In het Anne Frank Centrum treden diverse muziekformaties vrijwillig op, tussen 10.30 - 15.00 uur.

Op vrijdag 13 maart gaat ook het college van burgemeester en wethouders aan de slag in het kader van NLdoet. Samen met andere vrijwilligers wordt er tussen 9.30 en 13.00 uur geschilderd bij Ipse de Bruggen, locatie Klassenwerk. Wethouder Martin Kraaijestein is in zijn nopjes.

“Fantastisch dat ook dit jaar weer Waddinxveense vrijwilligers in het kader van NLdoet zich inzetten voor de samenleving. Niet alleen tijdens deze actie, maar het gehele jaar door doen veel Waddinxveners vrijwilligerswerk op allerlei terreinen. Het gemeentebestuur waardeert hun werk enorm, zij zijn onmisbaar in onze lokale gemeenschap.”

Verschillende locaties
Op zaterdag 14 maart is er ook genoeg te doen. Zo kunnen liefhebbers aan de slag met verfkwasten aan de Jan Dorrekenskade-Oost tussen 9.30 en 13.30 uur.Aan Kerkweg-Oost wordt zaterdag tussen 9.00 en 17.00 uur een fietsenhok geschilderd. Aan het Zuiveringspad kan men ook met verfkwasten in de weer, daar krijgt een clubhuis een opknapbeurt. Aan de Staringlaan wordt zaterdag tussen 8.30 en 12.30 gewerkt aan het maken van een paadje dat als vluchtroute kan worden gebruikt.

Op NLdoet is alle informatie te vinden, ook over aanmelden et cetera.

NLdoet wordt georganiseerd door Stichting Oranje Fonds die de website voor alle klussen eveneens coördineert.