Be Fair kan weer een beetje omhoog kijken na de 1-3 zege in Gouda. (archiefbeeld)
Be Fair kan weer een beetje omhoog kijken na de 1-3 zege in Gouda. (archiefbeeld)

Eindelijk weer een zege voor Be Fair

Sport 262 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – De laatste overwinning voor Be Fair dateerde van 14 december, bijna drie maanden later proefde de Waddinxveense derdeklasser eindelijk weer het zoet van een zege. Bij Gouda werd het 1-3.

“Het is niet zo dat we nu meteen de polonaise lopen, maar winnen na zo’n lange tijd is wel lekker”, reageerde trainer Bert de Best. “Wie weet is dit een aanzet voor een mooie laatste fase van de competitie. We kunnen in elk geval weer wat omhoog kijken.” 

Be Fair won vorige week met overtuiging een oefenwedstrijd tegen WDS en met vertrouwen begon de ploeg dan ook aan het treffen in en tegen Gouda. Dat vertaalde zich in een veelbelovende openingsfase, maar daarna zakte het spel van de gasten al snel naar een bedenkelijk peil. De Best gaf deels de schuld aan het slechte veld. “Op zo’n ondergrond is goed voetbal niet mogelijk.” 

Toen de thuisploeg direct na rust op 1-0 voor kwam, dreigde een nieuwe zeperd voor Be Fair. Een geplaatst afstandsschot van Geert Koren zorgde echter voor de ommekeer. Na de treffer in de 75e minuut nam Be Fair het heft in handen. 

Rogelio Swaleb was in de slotfase de grote man. Hij maakte de 1-2 en even later al zwevend na een afgemeten voorzet van Stefan Rijsdam de 1-3. 

Een smet op de zege was het uitvallen van Sander Dominicus. “Een scheur in zijn hamstring”, aldus De Best.