Geen handen schudden maar een elleboogje; corona-protocol bij aanvang van de wedstrijd van HCW.
Geen handen schudden maar een elleboogje; corona-protocol bij aanvang van de wedstrijd van HCW.

HC Waddinxveen strijdbaar ondanks zevenklapper

Sport 295 keer gelezen

HOCKEY
Waddinxveen – De hockeyers van HC Waddinxveen begonnen de tweede competitiehelft op dramatische wijze. De thuiswedstrijd tegen HC Voorne uit Hellevoetsluis liep uit op een grote deceptie (0-7). Ondanks de zevenklapper blijft de ploeg strijdbaar.

Veel te lachen hebben de spelers van Waddinxveen dit seizoen nog niet gehad. Na de kansloze degradatie van vorig seizoen is de ploeg ook deze jaargang in een degradatiestrijd verwikkeld. De uitgangspositie halverwege is niet al te best, al wordt de achterstand op nummer tien, Feyenoord, niet als onoverkomelijk gezien. “We gaan de strijd niet opgeven en zeker in deze fase niet”, zei de strijdbare aanvoerder Edo Herrera zondag. 

Hij had alle reden om diep teleurgesteld te zijn. De uitslag was slecht, maar Herrera werd daar bovenop nog geconfronteerd met persoonlijk malheur. Hij viel uit met een onwillige kuit. “Een spiertje, ik kon echt niet verder. Ik had er tijdens de training al last van, maar tijdens de wedstrijd schoot het er echt in. Ik hoop dat het meevalt en dat het een verrekking is en geen scheurtje. Anders ben ik er langer uit.”

Dat wil Herrera voorkomen, want hij vindt dat hij als aanvoerder voorop in de strijd moet gaan. “Vanaf zondag wordt het degradatiehockey spelen en dat willen we met het mes tussen onze tanden doen. Ik wil het goede voorbeeld geven en daarom ga ik er alles aan doen om er zondag tegen Tempo bij te zijn.”

Herrera wanhoopt zeker niet, ondanks de penibele situatie op de ranglijst. “We krijgen alle ploegen uit het rechterrijtje van het klassement nog: Capelle, Gouda, Krimpen, Souburgh. We zijn echt niet veel minder dan die teams. Het moet alleen nu wel gebeuren. We hebben als ploeg vorige week om de tafel gezeten en we gaan er echt voor. Niemand heeft zin in die vierde klasse.”

HCW-dames
De dames van HCW gaven in de eerste wedstrijd na de winterstop nummer twee Woerden meer dan uitstekend partij. “We waren drie kwarten gelijkwaardig, daarna gaf de betere conditie van Woerden de doorslag”, reageerde speler Jitske Flietstra. “De manier waarop we speelden, geeft veel vertrouwen voor de toekomst.”

Eefke Rijnbeek maakte de enige Waddinxveense goal.