Vertegenwoordigers van de goede doelen namen de cheques in ontvangst.
Vertegenwoordigers van de goede doelen namen de cheques in ontvangst. Foto: Wim Spijkervet

Organisatie Santarun schenkt geld aan vijf verschillende goede doelen

Algemeen 341 keer gelezen

Waddinxveen - De Santarun 2019 heeft in totaal 8.500 euro opgeleverd. Dat geld is bijeen gebracht door 375 lopers die verkleed in rode kerstpakken in december een traject aflegden van ongeveer drie kilometer door Waddinxveen. 

De organisatie van de Santarun reikten donderdag 5 maart bij hotel De Unie de cheques uit aan Tennisvereniging Waddinxveen, korfbalvereniging Korbis, muziekvereniging Concordia en de PCOB Waddinxveen. 

De tennisvereniging gebruikt de bijdrage van 2000 euro voor het opzetten van een G-groep binnen de vereniging. Korbis heeft 750 euro gekregen en gebruikt dit voor het organiseren van een korfbaltoernooi voor G-teams. 

Naar Concordia is 2250 euro gegaan, hiervoor wordt nieuwe audio- en video-apparatuur gekocht. PCOB gaat de cheque ter waarde van 2.500 euro besteden aan het organiseren van een bevrijdingslunch voor ouderen medio 2020. 

Dan is nog over een bedrag van 1000 euro dat besteed wordt ter ondersteuning van een nog te bepalen activiteit in het kader van G-sport in Waddinxveen.

De zevende editie van de Santarun in Waddinxveen werd georganiseerd door de Rotaryclub Waddinxveen, de Lionsclub Waddinxveen-Boskoop, Lionsclub Waddinxveen Tsuytende, Ronde Tafel en Innerwheel Waddinxveen.