Wouter Begeer (links), Niels Minnema, Rachelle Harteveld en Willemijn Vroegindewey (rechts) deden mee aan '24 uur zonder'.
Wouter Begeer (links), Niels Minnema, Rachelle Harteveld en Willemijn Vroegindewey (rechts) deden mee aan '24 uur zonder'. Foto: Annette van den Berg

24 uur zonder eten en mobiel

Human Interest 757 keer gelezen

Waddinxveen - "Vierentwintig uur zonder eten valt best te doen als je genoeg gezelligheid, activiteiten en vrienden om je heen hebt", concludeerde Willemijn Vroegindewey. Ze was één van de 38 deelnemers die het afgelopen weekeinde, 7 en 8 maart , meedeed aan de vastenactie van wijkgemeente De Rank in het Coenecoop College. 

Door Annette van den Berg

Zaterdagavond om zeven uur begon de vastenactie met een kennismakingsspel in het complex van turn- en dansvereniging Toos. Daar sliepen de jongeren ook. Zonder ontbijt woonden ze de kerkdienst bij die de protestantse gemeente De Rank altijd in het Coenecoop College houdt.

Sommigen kennen elkaar ook via de kerk, maar niet iedereen. Om het vasten vol te houden waren er allerlei activiteiten zoals sport, spel en muziek. Een aantal deelnemers maakte het zichzelf extra moeilijk. Zij hielden het niet alleen vol om 24 uur niet te eten, maar kozen ook tijdelijk voor een leven zonder laptop of mobiel. 

Anderen ruilden hun schoenen in voor skeelers of zonderden zich af met een koptelefoon. Wouter Begeer deed voor de negende keer mee. "Vooral voor de gezelligheid, ik heb geen moeite met niet eten." 

Op zondagmiddag is de meeste fut er echter wel uit. In de gymzaal liggen enkele meiden uitgeteld op een dikke turnmat. In de aula houden anderen hun hand onder het hoofd bij het spelen van een spelletje. 

Dan is het 19.00 uur. Het eindsignaal van de actie klinkt.