Dani Hoogendoorn namens Nieuwerkerk in actie in de veldcompetitie.
Dani Hoogendoorn namens Nieuwerkerk in actie in de veldcompetitie.

Dani Hoogendoorn (22) jaagt op Korfbal League

Sport 1.219 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Vijf seizoenen geleden verliet hij Korbis om zijn geluk bij CKV Nieuwerkerk te beproeven. Nu staat Dani Hoogendoorn (22) binnenkort met de hoofdklasser in de kruisfinales van de play-offs. "We zijn als groep zó enorm gretig."

Door Erik van Leeuwen

Met Nieuwerkerk plaatste Hoogendoorn zich zaterdag door een 19-28 overwinning op Rohda in Amsterdam voor de play-offs. Een feestje vierden hij en zijn medespelers niet. "We wisten dat we zouden gaan winnen", reageert de Waddinxvener zonder arrogant te willen overkomen. "De spanning was er eigenlijk niet. 's Middags speelde TOP al gelijk. Rohda staat helemaal onderaan."

Toch is een feestje wel op zijn plaats, want het is de eerste keer dat Nieuwerkerk zich plaatst voor het voorportaal van de Korfbal League. De formatie speelt inmiddels voor het derde seizoen in de hoofdklasse. "In ons eerste seizoen waren we zesde, vorig seizoen derde. Dus is het logisch dat we dit seizoen voor een play-off-plaats wilden gaan", zegt Hoogendoorn. "We verloren de eerste wedstrijd, maar daarna hebben we onze draai gevonden."

Vergeleken met vorig seizoen is Nieuwerkerk een stuk volwassener geworden. "Vorig seizoen hadden we nog wel eens moeite als er een vakwissel was, maar dit seizoen is de combinatie van verschillende kwaliteiten juist ons sterke punt. Daardoor zijn we heel lastig om aan banden te leggen."

Ontwikkeling
Hoogendoorn speelde als zeventienjarige al in het eerste van Korbis. "Er hadden al eerder clubs bij mij aangeklopt, maar ik wilde bij Korbis eerst alles meemaken en dat was ook in het eerste spelen."

Bij Nieuwerkerk groeide hij mee met een talentvolle jeugdlichting. Hij heeft zich intussen ontwikkeld als een veelzijdig speler. "Ik ben destijds als spits gekomen. Ik kwam bij Kores Punt in het vak terecht. Dat was de man bij Nieuwerkerk. Ik nam zijn rol over en hij ging meer in de ondersteuning spelen. Die rol heb ik nu. Ik ben meer spelverdeler en probeer andere spelers in stelling te brengen. Natuurlijk heb ik daar aan moeten wennen, maar ik ben me steeds beter gaan bekwamen in die rol."

Met Nieuwerkerk is Hoogendoorn nog twee haltes verwijderd van de Korfbal League. In de eerste ronde van de play-offs wacht op 14 en 21 maart Dalto uit Driebergen. Bij winst gaat de finale tegen de winnaar van KCC-Oost Arnhem.

Hoogendoorn weet dat Nieuwerkerk aan Dalto een zware kluif krijgt. "Ik denk dat alle vier de teams in de play-offs sterk zijn. Als we onze prestatie thuis tegen KCC kunnen herhalen, hebben we een grote kans om Dalto te verslaan."