Jeroen van der Meer won met De Gouwe van Rotterdam.
Jeroen van der Meer won met De Gouwe van Rotterdam. Archieffoto

De Gouwe brengt spanning in titelrace

Sport 274 keer gelezen

WATERPOLO
Waddinxveen – De heren van De Gouwe hebben de spanning in de derde divisie opgevoerd. De Waddinxveense formatie won de topper met Rotterdam met 6-5 en greep daardoor de laatste strohalm in de strijd om het kampioenschap.

De Gouwe liep door de zege drie punten uit, maar Rotterdam heeft nog altijd de beste papieren. De Rotterdammers hebben weliswaar vier punten minder dan de Waddinxveense koploper, maar ook nog drie wedstrijden tegoed. "We hebben gedaan wat we moesten doen en dat was winnen", zei trainer/coach Cees Loendersloot. "Rotterdam houdt de beste troeven, maar heel fijn zullen ze deze situatie niet vinden. Voor ons biedt dit wellicht uitzicht op meer. Rotterdam speelt zaterdag tegen De Kempvis en dat is niet de makkelijkste ploeg om tegen te spelen."

In een vol zwembad kwam De Gouwe uitstekend uit de startblokken. Na het eerste blok van zeven minuten leidde de thuisploeg met 4-1. "Ze hadden geen antwoord op ons spel", constateerde Loendersloot. "Of beter gezegd: we wisten de tactiek van Rotterdam gelijk te ontregelen. Ze speelden met een zone, maar van de vier doelpunten in de eerste periode waren er drie van zes, zeven meter afstand. Rotterdam stapte daarna snel over naar pressing."

De Gouwe bleek het gemis van de broertjes Erwin, Wessel en Yannick van Kooten uitstekend op te vangen. De thuisploeg compenseerde hun afwezigheid door met veel beweging te spelen.

Verdedigend opzicht
Loendersloot liet de jonkies Tom Matze en Luc van Tol op de bank en koos voor de ervaring van Thiemo Geleijnse en Alexander Schot in het water. "We hebben het de hele wedstrijd met negen spelers gedaan. Vooral in verdedigend opzicht vond ik ons weer sterk."

Bij het ingaan van de laatste periode stond er een comfortabele 6-2 stand op het scorebord. Toch werd het nog spannend in de slotfase.

Loendersloot: "De scheidsrechters floten drie periodes prima, maar namen een aantal dubieuze beslissingen in het laatste kwart. Rotterdam scoorde twee keer uit een manmeer en eenmaal uit een strafworp. Daardoor moesten we nog aan de bak om de voorsprong te verdedigen."