Het diamanten echtpaar werd gefeliciteerd door burgemeester Nieuwenhuis.
Het diamanten echtpaar werd gefeliciteerd door burgemeester Nieuwenhuis. Foto: pr

Echtpaar Kersbergen is 60 jaar getrouwd: 'Soms is het meer nemen dan geven'

Human Interest 1.240 keer gelezen

Waddinxveen - 'Je moet elkaar accepteren zoals je bent'; dat is het motto van Cor en Jenny Kersbergen-Bezoen. Dinsdag 25 februari was het 60 jaar geleden dat de twee elkaar het ja-woord gaven. Burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis kwam op bezoek met een grote bos bloemen om ze te feliciteren.

Door Annette van den Berg

Jenny (nu 81 jaar) zat nog op school en was net 15 toen Cor (nu 83) haar voor zijn 17e verjaardag uitnodigde. Haar ouders zeiden 'die gast houdt je voor de gek' en verboden haar om te gaan. Maar Cor meende het wel degelijk en belde aan om haar op te halen, toen ze niet op kwam dagen. Sindsdien is het stel onafscheidelijk.

Vier kinderen kregen de twee en inmiddels heeft het echtpaar-Kersbergen acht kleinkinderen en bijna vier achterkleinkinderen. In 1967 verongelukte één van hun dochters, toen 4 jaar. Jenny: "Ook dan ben je samen en moet je er zijn voor elkaar. Lief en leed delen. Geven en nemen. Dat is een huwelijk."

Haar man vult aan: "Soms is het meer nemen dan geven." Nu heeft vooral zijn vrouw hulp nodig, maar er zijn ook tijden geweest dat het andersom was. "Ze hebben vaak en veel voor elkaar gezorgd", vult dochter Elfrida aan. Ook nu trouwens.

Hulp
Jenny Kersbergen belandde in november in het ziekenhuis. Revalidatie in De Ronselhof was al geregeld, maar de vrouw des huizes zag dat niet zitten en zei: "Daar ga ik niet heen. Ik ga naar huis." Man en kinderen konden zich erin vinden en met wat extra hulp van Buurtzorg gaat het goed. 

Sinds vier jaar woont het diamanten echtpaar aan het Jan van Bijnenpad, met uitzicht op Zoetermeer en het Bentwoud. De meeste bewoners zijn oudere en alleenstaande vrouwen, maar tussen de senioren zitten ook jongere bewoners.

Ze wonen er met plezier. Elke zaterdag wordt Jenny Kersbergen in de rolstoel meegenomen door haar dochter. "Even uitwaaien op het Gouweplein."

Cor Kersbergen vindt het jammer dat ze geen van beide meer auto kunnen rijden. "In dat geval bestellen we het rolstoelbusje. Dat gaat ook. We hebben geen haast meer."