De politie heeft een verdachte aangehouden na een telefoontje van een alerte buurtbewoner. (foto: AS Media)
De politie heeft een verdachte aangehouden na een telefoontje van een alerte buurtbewoner. (foto: AS Media) Foto: AS Media

Inwoners alert op verdachte situaties na talloze autobranden

Algemeen 642 keer gelezen

Waddinxveen - In de nacht van woensdag op donderdag op 27 februari heeft de politie rond 3.00 uur een verdachte aangehouden aan de Passage in Waddinxveen.

Een buurtbewoner zou de politie hebben gewaarschuwd bij het zien van verdachte personen bij auto's op een parkeerplaats. Naast de aanhouding van één persoon is ook een tas uit de auto in beslag genomen. Wat de personen aan het doen waren is onduidelijk.

De teamchef van de politie Waddinxveen/Zuidplas laat een paar uur later desgevraagd weten 'dat de aanhouding (helaas) niets heeft te maken met de vele autobranden in Waddinxveen in de maand februari'. Het zou gaan om een aanhouding 'voor iets heel anders'.

Via twitter laat de politie hierop weten dat het ging om een man die in de nachtelijke uren rondliep met inbrekerswerktuig. Die mag je niet bij je dragen in de nachtelijke uren volgens de algemene plaatselijke verordening (apv). De man heeft een proces verbaal gekregen en werd daarna weer naar huis gezonden. (foto: AS Media)