De jonge formatie van Toos won de eerste wedstrijd in de turncompetitie.
De jonge formatie van Toos won de eerste wedstrijd in de turncompetitie.

Toos maakt vliegende start in turncompetitie

Sport 427 keer gelezen

TURNEN
Waddinxveen – De D1 van Toos heeft een uitstekende start gemaakt in de turncompetitie. In de eerste wedstrijd was de Waddinxveense onderbouwformatie te sterk voor Dos, Mobilee en Hou Vast.

Toos was meteen op het eerste onderdeel, de sprong, goed op dreef. Amélie Groenenboom, Amira Ben Abou, Alyssa van der Kaay, Elize van Kats, Isa van Ringelenstein en Nora Tetteroo veroverden de eerste plaats. Goud was er voor Van der Kaay, Ben Abou eindigde als vijfde.

Op balk legde Toos beslag op de tweede plaats. Dat was ook de klassering van Amélie Groenenboom in het individuele klassement. Ook op de brug werd Toos tweede. Eliza van Kats was de beste Waddinxveense op de derde plaats.

Vloer
Het verschil werd op de vloer gemaakt. Met groot machtsvertoon eiste Toos de eerste plaats op. Met de zege zette de club een eerste stap richting de finale in juni.

Fleur van Kouwen won in Amsterdam een derdedivisiewedstrijd. Zij behaalde de hoogste score op de brug. Pupil Lotus van Herpen was de sterkste op de vloer. In het eindklassement werd Van Kouwen zesde en Van Herpen negende. Djemaya Pooran (pupil 2) turnde zich op sprong (13.600) en vloer (11.733) naar een vierde plek en daar eindigde ze ook in het eindklassement.