Afbeelding

Werklust niet genoeg voor ASW

Sport 219 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – ASW moest zaterdag tegen TAVV zijn vijfde nederlaag van dit seizoen incasseren. De Waddinxveense formatie kwam niet tot scoren (0-1).

Aan strijdlust ontbrak het niet bij ASW, wel aan goed voetbal. Vooral voor rust was het spel van de thuisploeg slordig, constateerde ook trainer Justin Sterk. "De jongens werkten keihard, dat was het niet, maar we kozen telkens voor de verkeerde oplossing."

Sterk greep in de rust in. Hij stapte over van 4-3-3 naar een systeem met vier middenvelder en twee aanvallers. "Ook om de aanvalsdrift van de back van TAVV in te tomen. Geoffrey Grimmelius moest steeds achter hem aan en kon daardoor niet aanvallend denken. Sander Karens is naar het middenveld gegaan en Geoffrey en Quesnel Spijker zijn met z'n tweeën in de spits gaan spelen. We kregen meer vat op TAVV. We hadden een paar bijna-doelpunten, maar helaas tellen die niet."

ASW vervolgt de competitie op zaterdag 7 maart. De club hoopt op korte termijn duidelijkheid te hebben van de KNVB of er een vijfde klasse komt. "Voor ons zou dat ideaal zijn qua instapniveau, maar minder fijn is het als de afstanden groter worden. Voorlopig weten we nog niks", aldus Sterk.