De brandweer hakt de omgevallen boom in stukken. (foto: Rens den Ouden/112hm.nl)
De brandweer hakt de omgevallen boom in stukken. (foto: Rens den Ouden/112hm.nl)

Boom Mozartlaan geveld door onstuimige Dennis

Algemeen 466 keer gelezen

Waddinxveen - Ciara had haar hielen nog niet gelicht of Dennis deed een duit in het zakje. De storm die zondag ook Waddinxveen aandeed hield vooral huis in Engeland, maar veroorzaakte ook in Nederland schade. Zo onstuimig als Ciara was Dennis niet, maar toch waaide een boom in een voortuin aan de Mozartlaan om en kwam op de stoep terecht. De brandweer heeft de boom in stukken gezaagd. Buurtbewoners hebben de 'houtblokken' verdeeld. Ook verwijderde de brandweer een losgewaaide dakrand van de sporthal aan de Oude Dreef.

Sinds september 2019 krijgen stormen die van het KNMI (Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut) het label code oranje of rood krijgen, een naam. Uit (Engels) onderzoek is gebleken dat naamgeving van stormen het bewustzijn van gevaarlijk weer verhogen.

In Groot-Brittannië en Ierland kan het publiek suggesties voor namen insturen. Daaruit zijn de populairste geselecteerd. In Nederland heeft het KNMI voor dit eerste jaar een lijst opgesteld. Van de namen van de drie landen is een definitieve lijst gemaakt.

Of het KNMI ook het publiek gaat betrekken bij de naamgeving is niet bekend. "We zullen na het komende stormseizoen evalueren hoe de naamgeving van stormen is gegaan", zegt het instituut op zijn website.