Logo hartvanwaddinxveen.nl
Bij het persgesprek zaten Peter van Wijnen, de burgemeester en brandweerofficier Arjan van de Watering.
Bij het persgesprek zaten Peter van Wijnen, de burgemeester en brandweerofficier Arjan van de Watering. (Foto: David Zandbergen)

Nog veel onduidelijk over autobranden: 'Dit is heel on-Waddinxveens'

  •   687 keer gelezen

Waddinxveen – De middag nadat Waddinxveen werd opgeschrikt door vijf autobranden, is de politie een onderzoek gestart. Burgemeester Nieuwenhuis, de politie en de brandweer gaven vrijdagmiddag 14 februari een update, maar dat leverde nog weinig nieuwe informatie op. 

Door David Zandbergen

In de nacht van donderdag 13 op vrijdag 14 februari zijn in Waddinxveen verschillende auto's uitgebrand. In totaal brandden er vijf auto's uit, vier andere zijn beschadigd geraakt.

De politie gaat uit van een verband tussen de verschillende branden. "We zien een patroon in de modus operandi (werkwijze, red.) van de daders", liet Peter Wijnen weten, teamchef van de politie Waddinxveen-Zuidplas. "We weten nog niet concreet hoe er is gewerkt."

Onderzoek naar de eigenaren van de auto's leverde voor het onderzoek vooralsnog niets op. "Er zijn verschillende soorten auto's uitgebrand, waaronder een kleine vrachtwagen. Het zijn diverse voertuigen. We houden daarin met alle opties rekening."

'On-Waddinxveens'
Wijnen kon 'uit tactische overwegingen' niet veel zeggen over de maatregelen die de politie gaat nemen om nieuwe branden voor te zijn, maar gaf wel aan de surveillance op te schalen.

Burgemeester Nieuwenhuis gaf aan in contact te staan met Gouda, waar zich eerder autobranden hebben voorgedaan. Daar betrof het jeugdbendes, of dat in Waddinxveen ook een waarschijnlijk scenario is, kon Wijnen niet zeggen: "Dat weten we niet en ook hier houden we alle opties open."

Burgemeester Nieuwenhuis uitte zich bezorgd over de branden: "Dit is heel on-Waddinxveens. Nog niet lang geleden hebben we nog met zijn allen geconcludeerd dat Waddinxveen een veilige gemeente is. Ik roep de hele Waddinxveense op om alert te zijn op alles wat we zien. Dit moeten we samen oppakken."

Meer berichten