Logo hartvanwaddinxveen.nl
Op de Passage zijn vier auto's beschadigd geraakt door brand.
Op de Passage zijn vier auto's beschadigd geraakt door brand. (Foto: 112HM)

Meerdere voertuigen op vijf locaties in vlammen op

  •   609 keer gelezen

Waddinxveen - Meerdere auto's zijn vannacht in vlammen opgegaan in Waddinxveen. Dit gebeurde op vijf verschillende locaties. De politie vermoedt brandstichting. Er is niemand gewond geraakt. 

De eerste meldingen kwamen vanaf 1.30 uur, op de Juliana van Stolberglaan en op de Passage. Hier zijn twee auto's beschadigd geraakt door brand. Deze zijn vermoedelijk in brand gestoken. Extra voertuigen liepen hier ook schade op. Die stonden in de nabijheid geparkeerd.

De volgende melding kwam van de De Genestetlaan, om 3.10 uur. Hier wist de brandweer te voorkomen dat het vuur oversloeg naar naastgelegen auto's. Ruim een uur later stond een auto aan de Sparrengaarde in brand, ook hier wisten brandweerlieden het vuur beperkt te houden tot dit voertuig. 

Het laatste voertuig, een bestelbus, stond rond 6.15 uur in lichterlaaie. Hier viel echter de schade mee.

De politie heeft buurtonderzoek gedaan. Ook is er vannacht met een politiehelikopter en een hond gezocht naar een mogelijke dader. 

Eerder
Twee dagen ervoor was het eveneens raak in Waddinxveen. Toen is 's nachts een bestelbus aan de Mercuriusweg verwoest door brand. De vlammen sloegen hier over op de auto hiernaast, die hierdoor eveneens ernstige schade opliep. 

Burgemeester Nieuwenhuis vindt het zorgwekkend dat inwoners hun eigen auto niet veilig kunnen parkeren binnen de gemeentegrenzen. "Ik voel met de gedupeerden mee en deel hun gevoelens van ongerustheid en onveiligheid. Politie, brandweer en ik staan in nauw contact om te zien welke maatregelen we kunnen nemen. We kunnen dat niet alleen. We moeten samen alert blijven. Ik vraag daarom extra aandacht voor de oproep van de politie voor getuigen."

Naast getuigen zoekt de politie naar naar camerabeelden. De recherche onderzoekt op dit moment of er een verband bestaat tussen de branden.

Meer berichten