Logo hartvanwaddinxveen.nl
Veel kinderen in Waddinxveen maken gebruik van buitenschoolse opvang. (archieffoto Hart van Holland)
Veel kinderen in Waddinxveen maken gebruik van buitenschoolse opvang. (archieffoto Hart van Holland)

Buitenschoolse opvang onder druk in Waddinxveen: bso sluit eind deze week

  •   566 keer gelezen

Waddinxveen - De buitenschoolse opvang (bso) Zie Uit!, gevestigd in het voormalige pand van Kleurrijk aan de Lindengaarde, ziet zich gedwongen eind deze week de deur te sluiten. Het pand gaat verbouwd worden voor de Bethelschool die naar deze locatie verhuist. Door de sluiting van Zie Uit! komt de bso in Waddinxveen behoorlijk onder druk te staan.

Door Nicole Lamers

Harm-Jan Stolk maakte tot dusver gebruik van Zie Uit! en zegt nu een probleem te hebben. "Ik ben eigen baas en mijn vrouw heeft net een nieuwe baan. Als wij onze 4-jarige zoon niet kunnen plaatsen, zal één van ons twee moeten stoppen met werken." Stolk meent dat hij absoluut niet de enige is met een dergelijk verhaal. "Ik hoor veel mensen om me heen klagen over het tekort aan bso-plekken in Waddinxveen."

Eveline den Dulk van bso IJgenweis bevestigt dat ook zij op dit moment 'nee' moet verkopen aan ouders die op zoek zijn naar buitenschoolse opvang. "We hebben momenteel 22 kindplaatsen en hebben inmiddels een vergunning aangevraagd voor het plaatsen van 33 kinderen op korte termijn en voor 44 kinderen zodra we in een nieuw onderkomen zitten. Maar het duurt nog wel even voordat een dergelijke vergunning rond is."

Dirk Peter van 't Sant, directeur-bestuurder van stichting Quadrant, zegt het probleem ook te herkennen. "Wij hebben wachtlijsten voor sommige dagen en sommige locaties."

'Vervelend'
De gemeente laat desgevraagd weten dat zij 'het vervelend vindt dat Zie Uit! tijdelijk moet sluiten'. Dat de Bethelschool in het pand van Kleurrijk komt en er gerenoveerd moet worden, is volgens de gemeente ongeveer een halfjaar geleden bekend gemaakt.

"Op dit moment zijn we in gesprek met Zie Uit! om te kijken naar tijdelijke oplossingen, totdat de vergunningen voor de nieuwe locatie bij Be Fair rond zijn. We zijn positief over het initiatief van Zie Uit! en voetbalvereniging Be Fair om samen te werken."

Lysette Pauw van Zie Uit! beaamt dat de vergunningaanvraag nog loopt en laat in een schriftelijke reactie weten dat de gemeente met Zie Uit! meedenkt over een tijdelijke oplossing.

Meer berichten