Logo hartvanwaddinxveen.nl
Jongeren van het Coenecoop College waanden zich voor één dag raadslid.
Jongeren van het Coenecoop College waanden zich voor één dag raadslid. (Foto: pr)

Jongeren voor een dag op stoel van raadslid

  •   46 keer gelezen

Waddinxveen - De leerlingen van het Coenecoop College van 4 vwo met maatschappijwetenschappen in hun profiel en de leerlingen van 5 vwo met maatschappijleer waren woensdag 5 februari te vinden in het gemeentehuis van Waddinxveen voor het tweejaarlijkse project 'Jongeren op het gemeentehuis'.

Door dit project kunnen jongeren een kijkje in de keuken van de gemeente en de lokale politiek nemen. Tijdens de dag zelf hebben de leerlingen, onder begeleiding van een raadslid, een projectvoorstel voorbereid. Dit projectvoorstel hebben zij uitgewerkt en gepresenteerd in de raadszaal.

Tijdens de 'raadsvergadering' in de avond en die werd voorgezeten door burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis werd gestemd en kwam één project uit de bus dat daadwerkelijk wordt uitgevoerd.

'Jongeren op het gemeentehuis' vindt eens in de twee jaar plaats. Het thema was dit jaar 'Duurzaamheid in en om de school'. De leerlingen speelden daar goed op in door hun 'partijen' namen te geven als 'Groen moet je doen!', 'Forum voor Groen', 'Plan Groen' en 'Daily Green'.

Gedurende de dag waren de leerlingen te volgen op social media en zijn er campagnefilmpjes opgenomen.

Meer berichten