Marco van Leeuwen zag zijn ploeg tegen Reeuwijk spelen met een bepaalde mate van onverschrokkenheid.
Marco van Leeuwen zag zijn ploeg tegen Reeuwijk spelen met een bepaalde mate van onverschrokkenheid.

Koelbloedig Korbis laat slechte start achter zich met tweede overwinning op rij

Sport 514 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – De korfballers van Korbis hebben de weg naar boven gevonden. Nadat vorige week in de zevende speelronde ten koste van Paal Centraal de eerste overwinning werd geboekt, won de formatie van trainer Marco van Leeuwen zaterdag de derby met CKV Reeuwijk: 18-19.

Met de tweede overwinning op rij lijkt Korbis de slechte start achter zich te hebben gelaten. Na vier wedstrijden stonden de Waddinxveners nog op nul punten en vreesde men degradatie uit de tweede klasse. Het nieuwe jaar gaf Korbis nieuw elan. Met vijf punten uit drie wedstrijden kan voor het eerst dit seizoen omhoog worden gekeken.

Van Leeuwen hechtte veel waarde aan de overwinning op Reeuwijk en vooral aan de manier waarop deze tot stand kwam. "We speelden vandaag met een bepaalde mate van onverschrokkenheid", zei hij na afloop. "De wil om te winnen straalde er vanaf."

Dat geloof in het eigen kunnen was er dit seizoen lang niet. Daar was ook een logische verklaring voor. Het team wijzigde op vier plaatsen, waardoor de rolverdeling geheel anders werd. "Misschien wilde ik in het begin van het seizoen ook wel te veel", was Van Leeuwen zaterdag ook zelfkritisch. "De ploeg had behoefte aan duidelijkheid, op dat moment was wat ik wilde net een stap te ver. Nu die duidelijkheid er is, groeit het vertrouwen. En dat zie je terug in het resultaat."

Met de zege op Reeuwijk doorbrak Korbis ook een mentale barrière, vond Van Leeuwen. "Reeuwijk is van een andere orde dan Paal Centraal. Vorige week wisten ze nog van Vitesse te winnen. Het is een ploeg met kwaliteiten."

Stoïcijns
Het strijdplan dat Korbis bedacht, werkte zaterdag echter prima. Het lukte de thuisploeg maar sporadisch op de speerpunten uit te spelen. Benjamin Visser had vooral na rust de beste Reeuwijkse heer onder controle en ook Koen Nuijten kon door de Waddinxveense verdediging redelijk in bedwang worden gehouden.

Hoofdrolspeler van de dag was Bart Nuijten, die de broedertwist duidelijk in zijn voordeel besliste. Met acht treffers had hij een belangrijk aandeel in de zege van Korbis, dat vanaf het begin opvallend stoïcijns opereerde.

De ploeg werd niet warm of koud van de snelle 2-0 achterstand en hield zich aan het wedstrijdplan van Van Leeuwen. Dat vond de trainer dan ook een compliment waard. "Zeker na de klappen die we aan het begin van de competitie hebben ontvangen."

Korbis leek na rust (10-11) weg te lopen bij Reeuwijk (10-13), maar de thuisploeg kon die achterstand nog ongedaan maken. Na 15-15 namen de bezoekers het heft definitief in handen. Van Leeuwen: "De laatste tien minuten zijn we eigenlijk niet meer in gevaar geweest. Het stond heel lang 17-19 en pas vlak voor tijd maakte Reeuwijk 18-19."

"Er heerste na afloop best wel wat euforie", verklapte Van Leeuwen. "Deze overwinning is ook een steun voor de komende twee wedstrijden die we tegen de nummers één en twee spelen. Die gaan we nu heel anders in dan wanneer we verloren hadden." (Erik van Leeuwen)