De top drie van het B-kampioenschap, met Adri Berckenkamp, Jan Dibbets en Anita Luyckx.
De top drie van het B-kampioenschap, met Adri Berckenkamp, Jan Dibbets en Anita Luyckx.

Jan Dibbets pakte eerste clubtitel Kwiek

Sport 403 keer gelezen

TAFELTENNIS
Waddinxveen – Jan Dibbets is de eerste clubkampioen van tafeltennisvereniging Kwiek van dit jaar. Hij was de sterkste in de B-poule. Hij verdiende daarmee meteen een ticket voor het clubkampioenschap in de A-poule van komende vrijdag.

Kwiek opent het nieuwe jaar altijd met de onderlinge titelstrijd. Voor de B-poule hadden zich tien spelers opgegeven. In poule 1 was Jan Dibbets oppermachtig. Hij won al zijn partijen. Anita Luyckx werd knap tweede en plaatste zich eveneens voor de kruisfinales.

Daarin trof zij Adri Berckenkamp, die als eerste was geëindigd in poule 2. Dat gebeurde na een spannende strijd met Piet van Es en Sjaak Kuijf. Alle drie eindigden ze op zes punten. Van Es werd na alle punten te hebben geteld het kind van de rekening en viel buiten de boot voor de halve finale.

Sjaak Kuijf moest het onderspit delven tegen Jan Dibbets en Adri Berckenkamp was vervolgens te sterk voor Anita Luyckx. De finale werd een prooi voor Dibbets. Hij, Berckenkamp en nummer drie Luyckx verdienden met hun klassering deelname aan de clubkampioenschappen in de A-poule.