Onderzoek treinstation kost Waddinxveen 10.000 euro, Zuidplas 15.000 euro
Logo hartvanwaddinxveen.nl
Ter illustratie.
Ter illustratie. (Pixabay)

Onderzoek treinstation kost Waddinxveen 10.000 euro, Zuidplas 15.000 euro

  •   keer gelezen

Waddinxveen – Waddinxveen maakt tienduizend euro vrij voor onderzoek naar een eventueel nieuw treinstation bij De Gouweknoop. Het overige deel van het bedrag, vijftigduizend euro, wordt opgehoest door andere gemeenten in de regio.

Station Gouweknoop ligt op grondgebied van de gemeente Zuidplas. Door toekomstige ontwikkelingen in de woningbouw willen Zuidplas en Gouda de haalbaarheid van een nieuw station onderzoeken. Het nieuwe station zou dicht bij de nieuwe Goudse wijk Westergouwe moeten komen. In Westergouwe komen 3800 woningen.

Zuidplas is bezig om een vijfde dorp te realiseren in het middengebied van de Zuidplaspolder. Hierbij gaat het om zeker vierduizend woningen. Om de bereikbaarheid en mobiliteit op peil te houden worden alle vormen van openbaar vervoer onderzocht. "Dit is er dus één van", liet wethouder Gezina Atzema weten. "Het gaat echt om een eerste verkenning."

15.000 euro
Zuidplas en Gouda nemen allebei vijftienduizend euro van de kosten voor hun rekening.

Volgens Atzema zou een nieuw station bij De Gouweknoop een meerwaarde kunnen hebben voor Waddinxveen. "Ik kan me zo voorstellen dat het de treinreis naar Rotterdam, als het station op de lijn Rotterdam-Gouda komt, kan verkorten. Ook kan een uitgebreide P&R-functie de parkeerdruk van bijvoorbeeld station Triangel wegnemen. Daar zijn weinig parkeerplaatsen", aldus Atzema.

Meer berichten