Logo hartvanwaddinxveen.nl
Foto: pr

Bijna 6000 euro opgehaald voor Australische koala's en kangoeroes

  •   375 keer gelezen

Ze is nu iets meer dan een week bezig met haar inzamelingsactie, maar Daphne de Kleijn uit Waddinxveen heeft al een kleine 6000 euro opgehaald voor de hulpbehoevende koala's, kangoeroes en alle andere dieren in Australië. Die hebben het zwaar vanwege de ernstige branden die al maandenlang in het land woekeren. "Zo doen we toch iets."

"Waardeloos, het liefst help ik ter plekke," stelt De Kleijn. Omdat dat niet gaat, heeft ze vanachter haar computer een inzamelingsactie opgezet. Die liep goed; ze kon daags na de start van haar actie al zeggen dat ze 5000 euro had opgehaald. Honderden mensen steunen haar actie met bedragen van rond de 25 à 30 euro, met hier en daar een uitschieter naar 200 euro.

Het geld dat ze ophaalt verdeelt ze tussen meerdere organisaties: WIRES Australian Wildlife Rescue Organisation, Australian Animal Rescue en koalaziekenhuis Port Macquari. "Dan weet ik zeker dat het geld goed terechtkomt." Wie tips heeft voor nog een organisatie die zich inzet voor de getroffen dieren, kan haar mailen via 1000reasons1000@gmail.com.

Wie ook een donatie wil doen, kan dat voorlopig nog doen. De Kleijn laat haar inzameling nog zeker een maand lopen. Dat kan via deze link. 

Meer berichten