Logo hartvanwaddinxveen.nl
De hefbrug bij Boskoop werd onlangs acuut gesloten voor onderhoud. (foto: archief HvH Nicole Lamers)
De hefbrug bij Boskoop werd onlangs acuut gesloten voor onderhoud. (foto: archief HvH Nicole Lamers)
Hefbrug Waddinxveen

Nieuwe datum hefbruginspectie bekend

  •   509 keer gelezen

Waddinxveen – De inspectie van de hefbrug die eind vorig jaar niet door kon gaan vanwege weersomstandigheden is opnieuw ingepland. Op zaterdag 25 januari tussen 8.00 en 17.00 uur wordt de brug in Waddinxveen gecontroleerd en is dan afgesloten voor het weg- en vaarverkeer.

De inspectie is gericht op de constructie van de hefbrug. Dit naar aanleiding van de problemen bij de hefbrug in Boskoop waar acuut moest worden ingegrepen in verband met roestvorming. Al in een eerder stadium werd de hefbrug van Waddinxveen met camera's bekeken, maar ook de heftorens moeten worden gecontroleerd met een mobiele kraan.

Tijdens de inspectie moet het wegverkeer omrijden. Fietsers en voetgangers kunnen met een pontje naar de overkant. Van 11.00 tot 11.30 uur gaat de brug een keer open voor de scheepvaart.

Vanwege harde wind werd de inspectie van 7 december vorig jaar afgeblazen. In verband met de drukke kerstperiode en verschillende evenementen in Waddinxveen besloot de provincie de inspectie in het nieuwe jaar uit te voeren. Als deze op 25 januari niet door kan gaan, staat zaterdag 1 februari als reservedatum ingepland.

Meer berichten