Afbeelding

Korbis in last na vierde nederlaag op rij

Sport 193 keer gelezen

KORFBAL
Waddinxveen – Korbis gaat in mineur de kerstdagen in. Na de vierde nederlaag op rij, thuis tegen Twist (17-21), luidt bij de Waddinxveense tweedeklasser de noodklok.

Trainer Marco van Leeuwen nam na de wedstrijd tegen het Vlaardingse Twist zijn spelers nadrukkelijk in bescherming. "Ik kan mijn ploeg niets, maar dan ook helemaal niets verwijten. Ze hebben er alles aangedaan. Dit is op dit moment het maximale wat de ploeg kan brengen."
Vorig seizoen nog eindigde Korbis als derde. Dat Korbis herbergde echter vier andere namen dan het huidige team. Vooral qua ervaring hebben de Waddinxveners veel kwaliteit ingeleverd. "Je kan dat de nieuwe spelers niet kwalijk nemen. Ervaring krijg je pas door wedstrijden te spelen", aldus Van Leeuwen. "Wij zijn ook nog eens de twee meest scorende heren en twee meest scorende dames kwijtgeraakt."
"Wij hebben vandaag tot ons plafond gespeeld. Tot 14-13 zaten we goed in de wedstrijd. In de beslissende fase misten we rust om het goed uit te spelen. Dat is niet gek als je weet dat we met een nieuw team spelen. De rolverdeling is anders. Dat heeft gewoon tijd nodig." Van Leeuwen wil degradatie echter koste wat het kost voorkomen. "We moeten zorgen dat we erin blijven. Dat zal lastig zat worden op deze manier."