Be Fair won zijn laatste competitieduel in 2019 van FC Oudewater. (foto: Stef Hoogendijk)
Be Fair won zijn laatste competitieduel in 2019 van FC Oudewater. (foto: Stef Hoogendijk)

'Seizoen Be Fair nog niet verloren'

Sport 273 keer gelezen

VOETBAL
Waddinxveen – De kans op het kampioenschap is vrijwel verkeken, maar dat wil niet zeggen dat het seizoen voor Be Fair al verloren is. Op de valreep van 2019 behaalde de Waddinxveense formatie een driepunter ten koste van FC Oudewater (4-2).

Door die zege sloot Be Fair de eerste competitiehelft af op de vijfde plaats. Wellicht nog belangrijker: de achterstand op de nummer drie Lugdunum is maar één punt. "Het seizoen is absoluut nog niet verloren", reageerde trainer Bert de Best zaterdag dan ook. "Een kampioenschap is uit zicht, daar is de voorsprong van TAVV te groot voor, maar er is nog genoeg te halen voor ons. Als iedereen fit is ben ik ervan overtuigd dat we minder wisselvallig worden."

De Best kon zaterdag tegen FC Oudewater weer beschikken over Pepijn de Pagter. De aanjager op het middenveld was er vijf weken uit vanwege een teenblessure. Zaterdag raakte hij opnieuw geblesseerd, dit keer aan zijn hand. Voordat hij in de tachtigste minuut noodgedwongen naar de kant moest, had hij zijn stempel gedrukt op het Waddinxveense spel. De Best: "Pepijn is een belangrijke speler voor ons, omdat hij aanvoelt wanneer we druk moeten zetten. Daarom baal ik dat hij nu weer geblesseerd is. Het is weliswaar winterstop, maar hij zal een groot deel van de voorbereiding op de tweede competitiehelft moeten missen."
Waar Be Fair de eerste competitiehelft uitblonk in wisselvalligheid, was Martijn Kok een stabiele factor. De aanvaller is al het hele seizoen op dreef. Zaterdag tegen Oudewater maakte hij twee treffers, de 1-0 en 3-1. De andere treffers kwamen van Rens Blok en Leslie van den Berg. In de aanloop naar de tweede seizoenshelft belegt Be Fair een vierdaags trainingskamp in Albir in Spanje. De Best: "Er zal heus wat gedronken worden, maar de focus ligt op hard trainen. Anders ga ik niet mee."

Naast twee trainingen staat er een oefenwedstrijd tegen zaterdageersteklasser Nivo Sparta, dat eveneens bivakkeert in de Spaanse plaats, op het programma.