Logo hartvanwaddinxveen.nl
De Kerstman spoort Waddinxveners aan vooral mee te rennen of wandelen voor het goede doel.
De Kerstman spoort Waddinxveners aan vooral mee te rennen of wandelen voor het goede doel.

Kerstmensen rennen voor G-sport, Concordia en ouderenlunch

  •   75 keer gelezen

Waddinxveen - Voor de zevende keer rennen of wandelen zaterdag 21 december weer honderden kerstmannen en kerstvrouwen drie kilometer door Waddinxveen. Het doel is tweeledig: Waddinxveen komt in beweging en daarnaast wordt geld bijeen gebracht dat naar drie lokale goede doelen gaat.

Het geld wordt verzameld door de verkoop van de kerstmannenpakken waarin gerend wordt en door het ophalen van sponsorbijdragen. Hoe meer mensen meedoen, hoe meer geld de organisatie, die bestaat uit de Rotaryclub, de Lionclubs, de Ronde Tafel en Innerwheel, kunnen schenken aan de goede doelen die zijn geselecteerd.

Dit jaar zijn dat: het ondersteunen van G-Sport in Waddinxveen (er zijn al initiatieven bij tennisvereniging Waddinxveen en korfbalvereniging Korbis), muziekvereniging Concordia voor de vernieuwing van de zwaar verouderde geluids- en videofaciliteiten in het clubhuis en een lunch voor ouderen in het kader van de festiviteiten ter gelegenheid van 75 jaar bevrijding. Naar verwachting zullen 120 mensen hieraan deelnemen.

Start
De Santa fun Run start op het Gouweplein, voorafgegaan door een optreden door Irvine. De finish is bij het Coenecoop College aan de Dreef, waar de lopers worden onthaald met een medaille en gratis chocolademelk. Op deze locatie wordt afgesloten met een feest waar diverse lokale clubs optredens of demonstraties verzorgen zoals Studio Da Danza, Toos en Popschool Waddinxveen. Verder is er een G-tennis clinic in de gymzaal onder leiding van tennisleraar Frank van de Berg. Daarnaast organiseert de Ronde Tafel nog een afterparty bij Easy Dinner, aanvang 21.00 uur. Ook daar zal Irvine optreden. Om 12.30 uur vindt de verkoop plaats van de laatste pakken bij Cultuurhuys De Kroon en moeten alle deelnemers zich verzamelen op het Gouweplein.

Meer berichten