Logo hartvanwaddinxveen.nl

De Nieuwe School aan Wingerd stopt

  •   3630 keer gelezen

Waddinxveen - Het schoolbestuur van De Nieuwe School aan de Wingerd (KIO) hebben de ouders/verzorgers van de 98 leerlingen die de school rijk is, maandag 9 december laten weten dat de school volgend jaar, per 24 februari (start voorjaarsvakantie), wordt opgeheven wegens gebrek aan voldoende leerlingen.

Wethouder Hannie van der Wal laat via een persbericht weten dat het besef er bij de gemeente is dat dit besluit een forse impact heeft op de betreffende leerlingen, hun ouders/verzorgers en de leerkrachten. 'Onze rol als gemeente is beperkt maar we houden een vinger aan de pols. Ook ondersteunen we de schoolbesturen waar mogelijk.'
Eind vorige week zijn alle schoolbesturen in Waddinxveen en de burgemeester en wethouders door stichting KIO geïnformeerd over de opheffing. Er zijn afspraken gemaakt om te komen tot een zorgvuldige herplaatsing van de leerlingen. Volgens de gemeente hebben alle schoolbesturen van het basisonderwijs in Waddinxveen de handen ineengeslagen. 'Samen zetten zij zich in om mee te werken aan een passende herplaatsing. Het schoolbestuur van De Nieuwe School heeft de eindverantwoordelijkheid in dit proces'.

Meer over dit onderwerp in de krant van woensdag 11 december.
 

Meer berichten