Logo hartvanwaddinxveen.nl
Jane Lord (achterste rij, tweede van links) met de leerlingen van Bianca Danst. (foto: pr)
Jane Lord (achterste rij, tweede van links) met de leerlingen van Bianca Danst. (foto: pr)

Prima ballerina op bezoek dankzij winnen cultuurprijs

  •   76 keer gelezen

Waddinxveen - Zo'n dertig leerlingen in de leeftijd van zeven tot en met twaalf jaar van balletschool Bianca Danst kregen woensdag les van Jane Lord, jarenlang solist bij het Nationale Ballet. Omdat de dansschool onlangs de Waddinxveense Cultuurprijs won, wilde de dansschooleigenaar iets speciaal voor haar leerlingen organiseren.

Jane Lord is een van oorsprong Amerikaanse danseres. Zij danste jarenlang als eerste solist bij Het Nationale Ballet, het grootste ballet- en dansgezelschap van Nederland. Balletten als het Zwanenmeer en Notenkraker hebben voor haar geen geheimen. Ook was Lord een veel gevraagde gast op balletgala's in Berlijn, St. Petersburg, Moskou en Montreal.
Bianca Groenewegen-van der Weiden heeft zelf de afgelopen jaren lessen van de prima ballerina gevolgd. "Omdat we de cultuurprijs hebben gewonnen leek het mij geweldig als zij bij ons workshops zou komen geven."
In twee groepen deden de kinderen, onder toeziend oog van Lord, oefeningen aan de barre, pirouettes in het midden en sprongen ze van de ene naar de andere hoek. "Ze hebben allemaal enorm hun best gedaan", vond Groenewegen.

Meer berichten