Logo hartvanwaddinxveen.nl
(foto:archief Hart van Holland)
(foto:archief Hart van Holland)

Voor elk huishouden in Waddinxveen een boom

  •   104 keer gelezen

Waddinxveen – Waddinxveen gaat de komende jaren heel veel nieuwe bomen planten. Een motie bij de begrotingsraad op woensdag 13 november van PCW, PvdA/GroenLinks en het CDA om het bomenbestand met tweeduizend bomen te laten toenemen, kreeg steun van de gehele gemeenteraad.

Het aantal bomen in Waddinxveen nam tussen 2015 en 2019 al toe van 8750 naar 9500. Het huidige college heeft in de begroting een bedrag opgenomen om ook dit jaar en volgend jaar het bomenbestand te laten groeien.

PCW kwam vervolgens met de motie 'voor elk huishouden een boom'. Momenteel telt Waddinxveen 11.500 huishoudens. "Dat betekent dat er tweeduizend bomen bij moeten komen", zei fractievoorzitter Martijn Kortleven. "De ambitie die we hebben, zorgt er ook voor dat als het aantal huishoudens toeneemt het aantal bomen meegroeit." Volgens Kortleven is er al financiële dekking. Er is vrijgevallen geld opgenomen in de gelden voor de beheersplannen. "Hoe meer groen, hoe beter", zei Halvard Jan Hettema (PvdA/GroenLinks).

Ook Bastienne Prins van het CDA zei 'heel blij' te zijn dat het college meer bomen wil. "Niet alleen omdat Waddinxveen dan nog mooier wordt, maar juist ook omdat het bijdraagt aan een duurzame leefomgeving."

Meer berichten