Logo hartvanwaddinxveen.nl
Leren bewegen als een krab. (foto: Bert van Helden)
Leren bewegen als een krab. (foto: Bert van Helden) (Foto: )

Leren bewegen als een krab

  •   49 keer gelezen

Waddinxveen – Leren bewegen als een krab of een kwal en een onderwaterkostuum maken van een maillot en een bal; zaterdag 9 november waren 117 kinderen de hele middag in de weer om 's avonds mee te kunnen spelen met de musical over Jona in de Ontmoetingskerk.

Door Annette van den Berg

Elke ruimte van de Ontmoetingskerk was zaterdag in gebruik. Onder leiding van jeugdtheatergroep De Vliegende Speeldoos bereidden groepjes kinderen zich voor op een eenmalige uitvoering van het bijbelverhaal in musicalvorm Jona alias Jonas en de walvis. De medewerkers van bovengenoemde jeugdtheatergroep toeren door heel Nederland. Samen met steeds weer andere kinderen creêren ze in één dag een voorstelling over een bijbelverhaal.

"Een jaar geleden zijn we al begonnen met de voorbereidingen voor de musical", zegt Anne ter Schuur, een van de veertig vrijwilligers. "We hebben reclame gemaakt via scholen, de kerken en de plaatselijke kranten. De meeste kinderen zijn van protestantse huize, maar iedereen is welkom."
De kinderen begonnen om half een. Ze knutselden krabbenpoten, maakten kronen met bloemen, vissen of voelsprieten en allerlei andere attributen voor hun outfit. Daarnaast leerden ze dansjes en liedjes.
Na de generale repetitie werd er gegeten, daarna werden alle deelnemers geschminkt en om half zeven begon de voorstelling.

Om de musical mogelijk te maken, zijn collectes gehouden en hebben kinderen een Heitje voor een Karweitje gedaan. Een groot deel van de opbrengst gaat naar de Stichting Kinderen in Nood, ook al waren er geen kosten voor de jonge musicalspelers om mee te doen en hoefden de toeschouwers niet te betalen voor een toegangskaartje.

De musical werd bijgewoond door 350 toeschouwers.

Meer berichten