Logo hartvanwaddinxveen.nl
De 29.000ste inwoner kreeg een cadeautje van de burgemeester. (tekst en foto: Annette van den Berg)
De 29.000ste inwoner kreeg een cadeautje van de burgemeester. (tekst en foto: Annette van den Berg)

Waddinxveen telt 29.000 inwoners; op naar grotere raad

  •   282 keer gelezen

Waddinxveen - Met de komst van Mae-Lynn Cimen naar Waddinxveen, telt het dorp 29.000 inwoners. De peuter van 17 maanden verhuisde 23 oktober met haar ouders en zusje Jade (5) naar een woning in de Triangel. Vrijdag 1 november heette burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis het gezin van harte welkom.

Michelle en Serhan Cimen-Van den Bosch werken beiden in Den Haag. Ze zochten een huis, maar in Den Haag zelf lukte dat niet. Serhan: "Vanuit Den Haag kun je dan drie kanten op: naar Leiden/Leiderdorp, naar het Westland of deze kant op." Collega's wezen het stel op de ontwikkeling van nieuwbouwwijk de Triangel. Niet alleen de goede bereikbaarheid gaf de doorslag voor de verhuizing naar Waddinxveen. Het nieuwe huis heeft ook een royale tuin die ruimte biedt voor de kennels van hun honden. En ook de opzet van de wijk sprak Michelle en Serhan aan; het pad en slootje achter het huis en het speeleiland in Park Triangel. "Dat is leuk voor de kinderen", vindt Serhan. Bovendien is het handig dat het station vlakbij is evenals het winkelcentrum. En het wordt nog beter; als de Dick Brunaschool naar de Triangel verhuist en je via de Vredenburghlaan nog sneller op de A12 bent." De vrouw des huizes: "Nu is het nog even afzien, alles komt tegelijk: de verhuizing, drukte op het werk en een nest met puppy's."

De Cimens zijn de eerste bewoners van het huizenblok aan het Enkelspoor. De badkamer is nog niet klaar en buiten moet nog veel gebeuren.
Meer raadsleden
Waddinxveen telde 23 oktober officieel 29.000 inwoners. "Als de groei doorzet zoals verwacht, zal de grens van 30.000 eind 2020 of begin 2021 gehaald worden", schat burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis in. Als die grens wordt gehaald, betekent het dat bij de gemeenteraadsverkiezingen op 16 maart 2022 de raad wordt uitgebreid van 21 raadsleden naar 23.
Tussen 1994 en 2016 schommelde het aantal inwoners nog rond de 26.000. Dat er in Waddinxveen behoorlijk is gebouwd in de afgelopen jaren, heeft ervoor gezorgd dat het aantal inwoners fors is gegroeid.

Meer berichten