Logo hartvanwaddinxveen.nl
Corry en Gerard Thuis werden gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijk. (foto en tekst:  Annette van den Berg)
Corry en Gerard Thuis werden gefeliciteerd met hun 60-jarig huwelijk. (foto en tekst: Annette van den Berg)

Zestig jaar samen na 'een moetje' voor een huis

  •   408 keer gelezen

Waddinxveen – Met een fleurige bos bloemen kwam burgemeester Evert Jan Nieuwenhuis woensdag 30 oktober binnen bij Corry (79 jaar) en Gerard Thuis (87 jaar) om het stel te feliciteren met hun 60-jarig huwelijk. "We moesten trouwen om een huis te krijgen", zegt het stel met een grijns.

Corry Blom, geboren en getogen in Waddinxveen, leerde Gerard Thuis kennen op het werk in een kaaspakhuis in Gouda. Hij vond haar meteen 'een lekkere meid'. Bij haar duurde het iets langer voor ze verliefd was. De bruidegom ging aan de slag als buschauffeur waardoor hij in aanmerking kwam voor een huis, maar dan moest hij ook getrouwd zijn. Dat zag zijn liefde wel zitten, zij wilde het huis wel uit en dus trouwden ze in oktober voor de wet. In januari zegende de pastoor het huwelijk in en in februari kregen ze een huisje in Hazerswoude. De huur bedroeg 1,45 gulden per week, maar dan hadden ze ook niet veel comfort. Toen Gerard na enkele jaren vrachtwagenchauffeur werd bij Janmaat aan de Noordkade konden ze verhuizen naar een spiksplinternieuwe flat aan de Willem de Zwijgerlaan. Daarna verhuisden ze nog talrijke keren, maar Waddinxveen verlieten ze niet. "Met vier kinderen, zeven kleinkinderen en tien achterkleinkinderen die allemaal in de buurt wonen, is er altijd wel iemand die binnenwipt", zegt de vrouw des huizes. "Dat is een enorme rijkdom."
De bruidegom vertelt graag. Hoe hij vanwege oorlogsdreiging vanuit het Duitse Ruhrgebied halsoverkop naar Woerden vertrok. Hoe het Watersnoodmuseum in Ouwerkerk herinneringen bij hem boven bracht uit zijn diensttijd in dat rampjaar. Verhalen over zijn periode als chauffeur. Dat hij met geen vinger aan de IPad komt, dat Corry degene is die thuis telebankiert, facebookt en foto's bewerkt.
Om het diamanten huwelijk te vieren, verrasten de kinderen hun ouders onlangs met een uitstapje naar Amsterdam. Ze gingen naar een fotograaf. Vol trots laat Gerard het resultaat zien: een unieke foto waarop het bruidspaar staat afgebeeld, verkleed als melkmeisje en prins van Oranje.

Meer berichten