Logo hartvanwaddinxveen.nl
Marjolijn van Kooten. (foto: Richard Zandberg)
Marjolijn van Kooten. (foto: Richard Zandberg) (Foto: )

Cabaret, film en muziek in Cultuurhuys De Kroon

  •   keer gelezen

Waddinxveen - In Cultuurhuys De Kroon speelt cabaretier Marjolijn van Kooten op 16 november de voorstelling 'Ongestoord'. Van Kooten leed zelf jarenlang aan een angststoornis en ontdekte met behulp van haar psychiater haar grootste passie: cabaret. Ze volgde een theateropleiding en won in 2010 zilver bij het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Het gaat nu al een paar jaar zo goed met Van Kooten, dat het bijna eng wordt. Maar ja, de humor zit toch vaak in tragiek en ellende. Dus kom maar op met die tegenslag; met de moed der wanhoop zet Van Kooten haar schouders eronder en maakt er grappen over, want humor blijkt nog altijd het beste medicijn. De voorstelling begint om 20.15 uur en de toegangsprijs is 18,50 euro, inclusief pauzedrankje.

Muziekcafé
Weinig albums van vaderlandse bodem zijn het afgelopen jaar zo goed ontvangen als die van Yorick van Norden's The Jester. OOR sprak over 'de perfecte popplaat, een muzikaal hart-en-ziel meesterwerk'. In december 2018 volgde de ultieme beloning met een Edison-nominatie in de categorie 'alternative'. The Jester is het tweede album van Yorick van Norden en is vernoemd naar de hofnar uit Shakespeares Hamlet.

Zondagmiddag 17 november vanaf 15.00 uur treedt Yorick van Norden met zijn band Jester op tijdens het muziekcafé in De Kroon. De toegang bedraagt 17,50 euro, inclusief pauzedrankje en ticket fee.
Film
De romantische film Un amour impossible wordt woensdag 13 november gedraaid in De Kroon. De film vertelt het verhaal van Rachel (Virginie Efira), die in het Frankrijk van de jaren 50 werkzaam is als eenvoudige typiste wanneer ze Philippe (Niels Schneider) ontmoet, een charmante intellectueel van goede komaf. Ze worden verliefd en krijgen al snel een dochter, maar Philippe weigert beneden zijn stand te trouwen en Rachel moet het kind alleen opvoeden.

De film begint om 20.15 uur en de toegang bedraagt 7 euro.

Meer berichten