Logo hartvanwaddinxveen.nl
Aanvoerder Edo Herrera.
Aanvoerder Edo Herrera. (Foto: )

Zwakke start tegen Capelle breekt HC Waddinxveen op

  •   59 keer gelezen

Waddinxveen – HC Waddinxveen verzuimde zondag afstand te nemen van de onderste twee plaatsen in de derde klasse. In Capelle leed de ploeg van trainer Hans de Baare onder het gemis van een aantal belangrijke krachten: 2-1.

Waddinxveen, dat uit de vorige twee duels vier punten verzamelde, kende een zwakke start. Mede door wat positiewisselingen was het spel vooral in het eerste kwart onwennig. Capelle profiteerde door tweemaal te scoren. "Twee onnodige goals, zeker die tweede, een strafcorner door het midden, was houdbaar", stelde aanvoerder Edo Herrera.
HCW herstelde zich snel en bracht de achterstand in het tweede kwart terug tot één doelpunt. Max van Gilst leidde een aanval in en Patijn van Sonderen vond Juan Peverelli (2-1). De gasten waren daarna zeker niet minder dan Capelle (nummer 4 van de ranglijst) maar miste voorin een goed aanspeelpunt. Aanvaller Marnix van Prooijen blesseerde zich onlangs aan zijn schouder en is zes weken uit de roulatie. "Dat is een forse aderlating, omdat hij in staat is een bal vast te houden waardoor vanuit het middenveld aansluiting kan komen", aldus Herrera. "Omdat we ook Thijs Bogaards misten vanwege een enkelblessure misten we net te veel power om nog de 2-2 te maken."

Meer berichten