Logo hartvanwaddinxveen.nl
De deelnemers aan de Old Star Tennis Clinic.
De deelnemers aan de Old Star Tennis Clinic. (Foto: )

'Minder agressieve' bal bevalt tennissende zestigplussers

  •   98 keer gelezen

TENNIS
Waddinxveen – In samenwerking met TV Be Fair en De Gouwe Smash hield TV Waddinxveen vorige week de zogenaamde Old Star Tennis Clinic. Spelers van zestig jaar en ouder togen naar sportpark De Woerd en hadden een fijne ochtend.

Rijswijk, Moerkapelle en natuurlijk ook Waddinxveen waren vertegenwoordigd op het tennispark aan de Alberdingk Thijmlaan. Onder leiding van een gespecialiseerde trainer toonden de senioren aan dat de tennissport tot op hoge leeftijd beoefend kan blijven worden.

Het landelijke initiatief om ouderen op een verantwoorde manier te laten sporten, kreeg op De Woerd vorm met spelvormen en onderlinge partijtjes. Maar niet voordat er een uitgebreide warming-up was uitgevoerd. "De warming-up is de basis, je hele leven lang", doceerde de trainer op baan 5.

Met op de leeftijd aangepaste oefeningen warmden de deelnemers zich op, waarna ze overgingen tot de spelvormen. Zo moesten ze de voor Old Star Tennis bestemde groene bal een eindje op hun racket meenemen.
"Dit is zo makkelijk nog niet", zei één van de tennissers lachend, toen het groene projectiel van het racket was geschoten. Even later, bij de partijtjes, werd duidelijk welke voordelen de aangepaste bal heeft. Hij mag twee keer stuiteren en komt ook wat minder agressief op, wanneer hij de ondergrond heeft geraakt. "Je hebt lekker de tijd om hem rustig te raken", riep de trainer, die zijn pupillen op leeftijd vlot vorderingen zag maken.

De ochtend op De Woerd werd afgesloten met een lunch. Aan tafel vertelden de tennissers nog eens dat het zo leuk is om op hogere leeftijd gewoon te blijven sporten. "Ik hoop dat het Old Star Tennis ook voet aan de grond krijgt bij onze club", zei een dame van tennisvereniging Love'70 uit Moerkapelle. Het was een stelling die werd beaamd door haar clubgenoot. "Desnoods mag die bal dan maar twee keer stuiteren. Zo lang wij er lol in hebben, is het goed."

Meer berichten