Logo hartvanwaddinxveen.nl
Maurits Fondse kruipt in de huid van Billy Joël. (foto: pr)
Maurits Fondse kruipt in de huid van Billy Joël. (foto: pr)

Levensloop Billy Joël in Kroon

  •   46 keer gelezen

Waddinxveen - Pianist, zanger en songwriter Maurits Fondse bezingt zaterdag 9 november in Cultuurhuys De Kroon het turbulente leven van pianist en zanger Billy Joël. Aan de hand van zijn beroemde songs - en onbekendere parels - vertelt Fondse het levensverhaal van de straatjongen, geboren in The Bronx, opgegroeid op Long Island, die een enorme haat-liefde verhouding had met de muziekindustrie, zoals te horen in zijn song The Entertainer.

Fondse belicht zijn bijna filosofische teksten (Summer Highland falls), zijn liefde voor New York, zijn optredens in Rusland tijdens de Koude Oorlog, zijn vaderschap en de relaties met de vele vrouwen in zijn leven (She's Always a Woman). Met 150 miljoen verkochte platen en 33 top 40-hits is Billy Joël één van 's werelds meest succesvolle artiesten aller tijden.

Freek de Jonge
Maurits Fondse, met vier nominaties voor de Musical Awards op zak, werkt als vaste pianist en backvocalist voor Freek de Jonge en treedt ook op in de theaters. Op zaterdag 9 november doet hij dat in het theater van De Kroon aan het Gouweplein 1 in Waddinxveen.

De artiest lanceerde vorig jaar zijn eerste album Don't marry a Musician.

Fondse en zijn band trappen af om 20.15 uur, de toegang bedraagt 17,50 euro, inclusief een pauzedrankje.

Meer berichten