Logo hartvanwaddinxveen.nl
De Boskoopse hefbrug is al wekenlang gestremd en blijft dat voorlopig ook nog.
De Boskoopse hefbrug is al wekenlang gestremd en blijft dat voorlopig ook nog.
Hefbrug Waddinxveen

Hefbrug Boskoop nog ruim drie weken gestremd

  •   keer gelezen

Boskoop - Afhankelijk van het weer en onverwachte tegenvallers wordt ernaar gestreefd dat de Boskoopse hefbrug vanaf 18 november weer door iedereen gebruikt kan worden. Dat schrijft gedeputeerde Floor Vermeulen op 25 oktober in een brief aan Provinciale Staten.

Sinds donderdag 10 oktober is de hefbrug van Boskoop afgesloten voor alle verkeer inclusief de scheepvaart. Na onderzoek naar roestvorming bleek de brug constructief onveilig. De aannemer die het onderhoud aan de brug doet, is daarop direct begonnen met werkzaamheden die nodig zijn om de constructieve veiligheid weer te garanderen.

De eerste maatregelen om beide heftorens te versterken, zijn inmiddels uitgevoerd. Verroeste delen van de kooiladders zijn weggehaald en de verbindingspunten zijn geïnspecteerd. Op basis hiervan worden maatregelen genomen. De tijdelijke windverbanden die bovenin de torens moeten worden aangebracht, zijn opgebouwd en op dit moment klaar om te installeren. Verder moet de constructie versterkt worden die nodig is om de ballastblokken bij groot onderhoud op te hangen. Deze constructie is ook nodig om bijvoorbeeld bij toekomstig onderhoud het brugdek veilig uit te kunnen varen. Daarnaast wordt door deze maatregel nu te nemen, de zogenoemde stremmingstijd bij het toekomstig onderhoud teruggebracht. Ook wordt de schade aan de slijtlaag gerepareerd op het brugdek die tijdens de reguliere inspectie aan het licht is gekomen. Vorst kan deze schade verergeren. Daarom wordt, voor de veiligheid van het verkeer, deze schade nog voor de vorstperiode hersteld.


Meer berichten